lördag, juli 29, 2017

Två på en vecka

- Va? Va e de här? Två tidningar på en vecka, grälade morfar i huset förgrymmat igår kväll då vi sent omsider vittjade vår postlåda.
- Oj då, det var som sjutton, sa jag med min lenaste röst och försökte låta jätteöverraskad även om jag hade stenhård koll på när nästa Novitatidning skulle dyka upp. Varför skulle jag annars ha insisterat på ett stopp vid postlådan i gårdagens duggregn?

- Va? Va e de här, utropade jag i min tur något förgrymmad då jag fick en påminnelsefaktura på en redan betald räkning. Mummel, mutter, morr.

Kotiliesi käsityötidningen nr 5/2017 fick jag i onsdags. Jag har försökt att inte bläddra alltför ivrigt i den för nu ska jag verkligen INTE börja på något nytt projekt, så det så! Men redan där på pärmen finns den där fina tröjan i rutor. Så mycket såg jag på mönstret att nej, nej, det är för invecklat för mej! 
Sedan kollade jag den där vita bomullsfilten i mormorsrutor. Garnet är samma som jag stickar i nu just och det går att tvätta i 60 grader, men det ska ju vara massor av garn till 130 rutor och 3:ans virknål, så...
Flicktunikan kollade jag också. Till den har jag faktiskt garn och skulle ju kunna sticka en på växten åt lilla M, men... som sagt, först få undan det jag håller på med just nu.

I Novita-tidningen presenteras höstens nya färger på garnkartan. Antagligen kommer det nya garner också, men jag vågar inte titta! I den här tidningen finns en teknikskola dels för hur man stickar sockor och dels för magic loop, dvs att sticka båda sockorna på en gång på en lång rundsticka. Men inte heller det ska jag syssla med. Nej, bort allt sånt från mej!
För övrigt finns här 8 sockmönster, de flesta som knästrumpor. Ack ja. Tror inte att jag skulle lyckas bli färdiga med sådana även om de ser läckra ut och garanterat är varma.
I Novita finns också många sömlösa mönster där plagget stickas uppifrån och ner. Borde testas nån gång, men som sagt inte förrän nuvarande projekt är slutförda. Basta!

Höstens trend är stickat i tjocka härliga garner med stora vida kragar och så volanger.
Men nu, nu kan jag inte underhålla er här längre för nu, nu ska jag försöka få fart på morfar i huset. Vi ska ju iväg västerut...

Inga kommentarer: