söndag, januari 14, 2018

Bara för att...

... ja bara för att jag kan, så svängde jag ihop en smörgåstårta på fredagskvällen och garnerade den igår morse.

- Är du inte riktigt klok, frågade den äldsta då han anlände igår och jag ivrigt visade vilken överraskning, som väntade honom i kylskåpet.
Sedan hoppade vi båda jämfota av förtjusning. Här skulle minsann kalasas!

- Har det hänt nåt, undrade dottern efter fotot från WhatsApp.
- Varför lagar du smörgåstårta nu?
Ja, varför? Nå, för att den äldsta fick i julklapp ett presentkort med fri tillgång till smörgåstårtor under detta år. Och nu var det ju hans första besök hos mor och far år 2018. Bara för att det var så, så blev det en liten smörgåstårta.
Och bara för att jag behövde bli av med lite rödbetssallad, så blev det smörgåstårta. Det är ju ett bra sätt att rensa ut i kylskåpet. Man behöver bara se till att man har lämpligt bröd hemma. I den här använde jag rostbrödsskivor.

Till middag blev det sedan mos och ugnskorv för i minstingens presentkort står det att han har fri tillgång till mammas mat under år 2018.
Han blir för övrigt rejält bortskämd här, för brorsan i grannbyn, som han övernattade hos, serverade nybakta scones till frukost.
 
Mitt på dagen idag återvände den äldsta och den yngsta till huvudstadsregionen. Den äldsta med en bit smörgåstårta och lite annat smått och gott från kylskåpet. Den yngsta enbart med bröd, för han ville inte ha nånting annat.

Och nu, nu borde jag slita morfar i huset från tv:n och världscupen i skidskytte. Vi skall åka iväg till min hulda moder med den sista biten av smörgåstårtan, så den inte far illa. Morfar i huset äter inte sådant där, som man inte vet vad innehåller. Och då passar ju smörgåstårta inte alls in i hans diet!

Inga kommentarer: