onsdag, januari 03, 2018

Lila stickade babytofflor

På årets första dag, alltså i måndags, fick jag färdigt ett litet projekt:

Modell: Stickade babytofflor, modell 35 från Novita 4/2016
Garn: Nordic wool från Novita
Åtgång: 26 g
Stickor: Nr 4
 
Så skönt med ett litet projekt, som blir färdigt. Tror att jag en tid skall hålla mej till sådant. Endast små projekt!
 
Om ni tror att tofflorna är stickade åt lilla M får ni tänka om. De är alldeles för små för hennes fötter. Det är en annan baby, som ska få dem och vill inte den mamman ha dem får hon returnera dem och så får de i sinom tid bli dockkläder.

Igår kväll vågade jag inte se på TV före läggdags. Sådant kan ju få ödesdigra följder
Nej, jag lade mej med Claes Andersson istället och hans bok Mina tolv politiska år. Den är så torr att det riktigt knastrade i sängen och många sidor orkade jag inte läsa innan jag slöt ögonen. Vet inte riktigt vad jag ska säga om boken annat än att det är ett stycke nutidshistoria och att det finns mycket mellan raderna, som han inte alls skriver om. För att han är snäll? Eller för att han inte ville skapa sensation? Han är ju ändå utbildad psykiater, så det finns en hel del mekanismer han känner till. Realpolitiken kom nog som en chock för den idealistiska 1960-tals radikalen. Det är inte lätt när verkligheten krossar vallöften och man får kompromissa i regnbågsregeringen.

Jag vaknade redan klockan fyra i morse och var på hugget. Man ska alltså inte sticka provlappar på kvällen heller, för då blir man så ivrig på morgonnatten. Jag tvingade mej att sova lite till innan jag klev ur bädden. Idag har jag fått två stora arbetsgrejer undanstökade så det känns riktigt skönt. Nu kan jag koppla av och bara njuta.

Inga kommentarer: