fredag, juni 01, 2018

Mamma – Son – Mormor-dag

I morse var jag igen uppe före klockan sex. Och bra så för jag hann iväg till stan och få iväg mina reseräkningar så här i sista valetet före sommarlovet börjar. På hemvägen var jag lite barnslig. Jag skruvade upp radion till maxvolym när de spelade School's Out for Summer med Alice Cooper och vevade ner fönsterrutorna! Barnsligt så det förslår, inte sant? Men det kändes så härligt och jag mindes många långa sommarlov från min ungdom...

Idag har jag varit iväg österut tillsammans med min hulda moder och den äldsta sonen. Från början var det alldeles självklart att vi skulle handla i samma affär som "kungen"! Men så sa min hulda moder:
– Jag ska till Jysk.
Jaha, så då körde jag förbi Prisma och så hamnade vi småningom i Jysk och sedan i CM. Och där vet ni, där fick vi minsann kuta från ena ändan av affären till den andra, för de håller på att renovera.
Vi handlade både det ena och det andra, men min hulda moder blev utan sin dippsås och jag utan min långa skosked.

Och vet ni vad? Jo det fanns förstås mycket förmånligt garn där i affären.
Du fick två såna här nystan för 4 €, alltså en hel euro förmånligare än igår! Så låt er inte luras av det där med fabriksbutik!
Nu har jag för övrigt de rätta färgerna för mina blivande handdukar.
200 g

I natt kom jag på att det var ju fånigt av mej att ta ljusrött Strömsö-garn eftersom  jag ändå planerar att ge bort den blivande virkade korgen...

... så då måste jag ju bara ta två av den rätta färgen!
300 g

Tack mamma och ett extra stort tack till sonen som igen satsade sin lediga dag på sin mamma och mormor!

Och nu, nu är det dags för lite stickning innan jag kryper ner under lakanet och sluter ögonen.

Ha det riktigt bra ikväll och imorgon vare sig ni skall gratulera nybakade studenter, fira skolavslutning eller njuta av lördagen i största allmänhet.

Inga kommentarer: