onsdag, december 02, 2020

Hantverk som hantverk

Idag var det min tur att vara ordförande på vårt veckomöte i stan. Det betyder att jag fixade möteslistan, tilltugget till kaffet, dukade bordet och nu borde jag skriva rent mötesprotokollet. Men det får nog vara till i morgon, för jag vill inte sitta framför datorn hela kvällen.

Igår sysslade jag med annat hantverk än stickning och virkning, jag bakade!

Tack för tipset till de här supergoda saltiga jultårtorna!
Aura blåmögelost inuti stjärnan och hjortronsylt utanpå. Mums! De försvann som smör på heta stenar.
Det är kocken Thomas Larsén på Finlands ambassad i Stockholm, som har delat med sig av detta receptet. Han delar ut ett recept varje vecka fram till jul. Den här traditionella julstjärnan med salt tvist passar perfekt till glöggen.

Någonting sött måste vi ju också ha, så det fick bli en kladdkaka med tjinuski (kola i Sverige). Enkelt och gott. Och så mäktigt att man inte orkar med stora bitar.
Det var riktigt kul att baka, som omväxling. Det har jag inte gjort på väldans länge. Och tur att dubbelmorfar finns. Han tog hand om disken.


Inga kommentarer: