torsdag, december 29, 2022

Utslagen

– Hii siter du i mörkne, sa yngsta sonen idag på eftermiddagen då han efter en rejäl knackning steg in i huset. Och jo, jag hade just hunnit slå mej ner i stickfåtöljen och fått ordning på strumpstickor, garn och varvräknare då han dök upp. 

Den snälla sonen visste att jag är billös, så han kurvade här om och frågade om jag ville följa med till stan. Det ville jag förstås, så snabbt på med stadskläder och kliva ur mina sköna tofflor och så iväg. I mataffären såg jag en äldre herreman falla pladask rakt på näsan. Innan jag hann ingripa hade redan en yngre man gått fram till den äldre. Sen kom ytterligare en anställd och en som kunde första hjälpen och sade hur mannen på golvet skulle skötas. Hon insisterade också på att ambulans skulle tillkallas, så att yrkesmänniskor skulle bedöma hälsotillståndet hos den fallna. När jag gick vidare, så satt han upp och ville inte ha ha nån ambulans. Något han förklarade på dålig engelska.

Jag fick hjärtat i halsgropen och klarade resten av butiksrundan på nolltid. Yngsta sonen var mycket förvånad:
– Har du aldrig sett nån krokna i butiken förut?
– Nej, faktiskt inte.
– När jag jobbade här, så hände det åtminstone tre gånger, och då jobbade jag inte många månader, konstaterade han.
Hmmm, jo, nå han var ju liksom oftare i butiken än jag så...

Igår slog den ut, min julklappsamaryllis. Visst är den fin? Sen vet jag ju inte vad eller hur man ska göra med den där röda sockriga bollen, som omger roten. Kan den här blomma på nytt? Eller ska den slängas i komposten när blomsterfröjden är över? Och vad gör man med den där röda bollen runt löken?

Idag har jag alltså sett två utslagna, den äldre herremannen i affären och min amaryllis!

Bra saker idag:
  • Åååh, jag njuter så av min sovmorgon. I morse sov jag nästan till nio! Så skönt. Faktiskt så är det redan på kvällen en njutning att inte behöva ställa in väckarklockan.

  • Överraskade bisin min med lunch då han helt oväntat dök upp här mitt på dagen. Han hade varit iväg med snöslungan och på begäran tagit upp lite skogsvägar. Så han förtjänade självklart sin lunch! Och nej, inget märkvärdigt utan köttfärsbiffar, som förvandlades till hamburgare, för bisin min hade bråttom till grannbyn och inte alls tid att äta.

  • Har varit rätt huslig hela förmiddagen, båda torkställningarna ner i källaren är fulla med tvätt, diskmaskinen har surrat på och diskbordet hann faktiskt vara tomt ett varv.

  • Köpte dagens nummer av Allers när jag var i mataffären, så nu har jag ett nytt A-korsord att grubbla över. Tjohooo!

  • Fick inbjudan till födelsedagsfest i söndag. Året börjar alltså med trevligheter.
Önskar er en skön fortsättning på torsdagskvällen!


Inga kommentarer: