torsdag, augusti 02, 2012

KYH 6 valmis - färdig

Puuust! Ligger lite på efterkälken med bloggen, igen. Var på en dags roadtrip igår med far i huset så datorn stod tyst och stillsam alldeles ensam hemma. Inte ens kattvakten brydde sig om att sätta på den och blogga! :) Men tja, hur skulle han ha orkat sätta i kontakten, som var utdragen? Man vet ju aldrig när det blir åska, så....

Ska hålla er lite i spänning ännu beträffande årets KYH-projekt. Hur många av de 23 påbörjade alstren tror ni att blev färdiga per 31.7 före midnatt?

- Vad är det där för mask, frågade min mamma, då hon fick se på våra foton och KYH-börjandet nr 6 fladdrade förbi. På den frågan kunde jag inte svara riktigt vettigt utan det fick bli ett:
- Du får se sen...
Nå i söndags var det dags för det där farliga sedan. KYH nr 6 blev färdig. Mest tid tog knapp- och blomfästandet. Själva virkandet gick undan med fart.

Så här utvecklade sig masken:
Och det blev hela sex stycken maskar! :)
Modell: Virkad servettring, modell 3, Moda 4/2009
Garn: Ljusbeige bomullsgarnsrest och Novitas mörkblå Kotiväki
Åtgång: Bomullsgarnsresten 12 g, Kotiväki 6 g = 18 g
Virknål: 1½ och 3

Tänkte först använda restgarnerna från dukvirkandet till blommorna, men kom på att det blir betydligt snyggare om alla blommor ändå har samma färg.
Riktigt fiffigt system med virkade hål och knappen på baksidan. Då kan man ha både större och mindre servetter och ändå passar ringen.

Sunnuntaina valmistui KYH no 6, kuusi servettirenkaita. Virkkaaminen kävi nopeasti, mutta kukka-nappikiinnitys kesti.

Malli: Virkattu servettirengas, malli 3, Moda 4/2009
Lanka: Vaal.beige puuvillajäännöslanka ja Novitan Kotiväki
Menekki:  Puuvillajäännöslanka 12 g ja Kotiväki 6 g = 18 g
Vkoukku: 1½ ja 3
Inga kommentarer: