fredag, februari 01, 2013

Ingen rea

Förra veckan, närmare bestämt på tisdagen, upptäckte jag till min förvåning att jag INTE alls varit på rea-uppköp. Ni vet de där efter julen reorna. I det skedet visste jag ju inte ännu om den kommande resan till grannstaden.
Jag drabbades av ett lindrigt panikanfall. Visst måste ju jag som ansvarsfull medborgare konsumera så att den finländska ekonomin hålls i gång? Tänk om min vägran att köpa diverse prylar gör så att de ekonomiska kurvorna störtdyker?
MEN vad ska en garnoman och bibliofil, som har köpstopp på det bästa hon vet, då handla? Ja, vad? Det var den stora frågan. Inga teknikprylar det är för dyrt. Dessutom har jag satt ett ultimatum på far i huset, ingen tv i köket innan det är renoverat = det kommer inte in en tv där under min livstid, som det nu ser ut.


Lite surfande gav svaret. Förstås behöver jag pärlor som var nedsatta med 20%. Vem skulle nu inte behöva sådana?
Nå, inte jag kanske, för förra gången jag testade med pärlor blev det bara pannkaka av alltihopa och jag fick riva upp allting och plocka bort pärlorna, som jag först trätt på med en ängels tålamod. Brrrr!
Men skam den som ger sig och i en av mina mässfyndsböcker hittade jag hur man kan virka på pärlorna medan man stickar. Så nu var det bara att beställa pärlor. Och fort skulle det gå för klockan var redan 20 och rean skulle ta slut klockan 22.


Och så här gick det när en total pärlidiot fyndade 200 tjeckiska glaspärlor, 5 mm. Om dom här går att använda vet jag inte, för som sagt, det här är inte riktigt min grej. Men nånting måste jag ju få fynda, inte sant? :)

2 kommentarer:

caisa sa...

Pärlor kan man inte få för mycket av du kommer säkert på ett användningsområde som blir bara ditt.
Kramisar Caisa

Inge sa...

Tack, vi får hoppas det, annars kan jag ju ge bort dem. Pärlor är pilligt!
Kramis