måndag, februari 04, 2013

Smittad

Som katten runt het gröt cirklade jag först runt härvan med Cascades Heritage Sock Yarn. 75% merinoull, 25% nylon och går att tvätta i 30 grader. Så mjukt och skönt.
Det kunde väl inte vara så farligt om jag bara nystade? Då hade jag inte ännu påbörjat nånting nytt.

Men nystanet var så läckert och ropade: Kom hit, lägg upp, sticka! Och jag har inte makt att motstå såna lockrop. Innan jag visste ordet av var den första mönsterrapporten stickad.
Men lätt är det inte att försöka se på TV eller umgås tillika som mönstret ska följas. Igår fick jag riva upp två gånger. När det trasslade till sig en tredje gång insåg jag att det var bäst att lägga undan stickningen och krypa ner mellan lakanen.
Så trevligt att sticka lite mönster igen att jag inte riktigt skulle ha tid med jobbet nu. I onsdag ska jag iväg till huvudstaden. Tyvärr tror jag att den här stickningen inte lämpar sig i bussen? Och då kan det ju hända att jag bara MÅSTE starta ett nytt projekt igen. Tror ni att jag är smittad av Tilda?

3 kommentarer:

caisa sa...

det är det där med nya projekt som upptar tankarna man bara måste. Men mönstret såg fint ut det blir säkert bra. Kramisar Caisa

tilda sa...

Stopp,stopp kära Inge!!!! Du får inte skylla på mig:)Förresten har jag mest repat upp UFO:n den sista tiden. Det blir riktigt tomt i handarbetskorgen! Fint mönster som du börjat på....jag måste nog snart börja på nåt nytt....

Inge sa...

Caisa -> Tack!
Tilda -> Men jag måste ju få skriva sanningen! Dessutom så är startitis en mycket smittsam åkomma. Nu är jag förstås jätterädd att det blir massor med UFO:n här också. Här finns faktiskt en hel tunna full med halvfärdiga arbeten, men jag är inte lika modig som du så att jag vågar visa upp dem.