söndag, september 22, 2013

Två små och tre stora

- Blir du inte stressad av att ha blogg, frågade några damer för någon vecka sedan. Och vad ska jag svara på det? Både ja och nej. Skulle ju vilja skriva så mycket, men datorjobbet gör att jag på fritiden skyr apparaten. Och till på köpet så åstadkommer jag ju inte så mycket nuförtiden på stick- och virkfronten. Och vad kan det bero på? Slöhet? Idétorka?

Idag har jag dock haft en del energi fastän klockan var tre i morse innan jag lade örat på kudden. Var på en trevlig 50 + 50 fest i Vanda igår. Har hunnit med både tvätt, disk och nystat.


Förra måndagen fick vi besök av svägerskan med son. Det var dags för jultidningarna. Det är roligt att bläddra i dem och kolla lite vad som är på gång. Självklart finns det massor av DVD-skivor, tidningar och böcker som skulle vara trevliga att ha, men...
Ja, jag var alltså förnuftig och avhöll mig från det mesta. Lite julklappar hittade jag dock, så...


Av gästerna fick jag en påse med underbart goda plommon från deras trädgård och två små nystan.

Tänkte först att jag kunde sticka en väska av de här + de jag har inhandlat själv tidigare i somras. Men garnet är så mjukt och skönt att det känns som rena rama slöseriet, så jag måste kanske tänka om? En topp? En sjal? Hmmmm.... Och så är jag tillbaka i min obeslutsamhet igen. Ett velande hit och dit....
Ända sedan mars månad har jag umgåtts med tanken på att testa på "tappade maskor". Hade t o m sett ut garn ur mitt digra lager. Idag tog jag äntligen tag i saken och nystade upp tre härvor...
...svart Venezia-garn från Novita, inhandlat nån gång på 1980-talet! Satte redan upp sex maskor och började med en sjalsnibb. Har ökat så att jag nu har hela 11 maskor på stickorna och nu börjar jag våndas lite grann. Tänk om jag ändå skulle göra en Baktus istället... hmmm...
Men jag vill ju faktiskt pröva på de där tappade maskorna. Skärpning!


Jag deltar i The English Bookclub, en mi-kurs, och beställde litteraturen från Adlibris (förlåt mig att jag inte utnyttjade den lokala bokhandeln, men...)
Hur som helst, i paketet med engelska klassiska böcker, bara tre stycken, råkade den här engelska boken också slinka med. Kan ni förstå hur sånt går till?

Jag föll förstås för det där med love och sedan "simple projects to knit". Måste ju ha enkla saker att sticka som kanske, kanske skulle bli färdiga!

Och till sist dagens favoritställning! Själv har jag inte varit i vågrätt ställning på hela dagen utan fick så mycket energi från gårdagens fest att jag snott på som en tätting.
Konstaterar liksom jag gjort tidigare: Visst skulle det vara skönt att vara en katt!
Ja, och förresten, det skulle vara skönt att ligga i far husets famn också!2 kommentarer:

Monica sa...

Någon dag inom kort så skall jag inta den ställningen som kattan din en hel dag.
Just nu lider jag av samma högtryck som du efter festen. Fixar lite här och där...hemskt mycket resultat blir det inte av det virrande minsann.

Nu njuter vi av höstmörknet :)
Monica

Inge sa...

Ja, det är mysigt med hösten när man riktigt får boa sig! Igår kväll hade vi första gången för höstsäsongen eld i kaminen. Tidigare har vi enbart bränt rosk (pappersskräp) då och då.
Ja, och så drog jag på mig mina egenhändigt stickade yllesockor igår kväll.

Det där är nog ställningen med stort S! Den ska jag försöka hinna inta efter någon vecka. :)