lördag, februari 07, 2015

Ännu en tidning

- Nu har det kommit ännu en tidning. Hur många tidningar har du egentligen, hojtade far i huset igår då vi sammanstrålade på gårdsplanen. Jag hade precis fått skjuts hem av min finska kollega efter vårt planeringsmöte och konstaterat att min Adam-plåtlåda var på villovägar, dvs jag hade lånat ut den åt far i huset, när han körde in på gården tillsammans med äldsta sonen. Dit for min möjlighet att kunna sätta mig ner i lugn och ro alldeles ensam och sticka på det där sjalprojektet, som inte riktigt vill som jag vill.

Det var vårens Novitatidning, som far i huset hittade i postlådan. Det goda med den här tidningen är ju att alla modeller är stickade med Novitagarner, som går att få tag på lite varstans. Det dåliga är väl det att jag tycker att modellerna är ibland är så tråkiga och fantasilösa. Hmmm...

I det här numret presenteras vårens garnnyheter. Det till vänster är en blandning av bomull, 52% och bambu-viscose 48%. Det skulle jag vilja klappa på lite. Dessvärre fanns det ännu inte igår i mataffären. Garnet till höger i de läckra färgerna är ett bandgarn i 100% bomull. Nu just med snö utanför fönstret vet jag inte riktigt vad jag skulle göra av ett sådant garn. 

Nej, just nu passar nog de här modellerna bättre. De är stickade i Nalle-garn. Tror ni att jag skulle kunna använda de där mörklila nystanen, som jag fick av mamma förra månaden? Eller kräver det här mönstret ljusare färg för att synas?

Tror ni att far i huset skulle bli glad för ett par yllebyxor i födelsedagspresent? I den här tidningen finns i varje fall mönster till sådana. Men utetemperaturen som nu just ligger två streck över nollpunkten kräver åtminstone inte nu just sådana plagg.

Det här är dock mitt favoritmönster. Och det beror inte enbart på att en katt har fått komma med på bilden. Nej, färgen är läcker och mönstret påminner om de som min mamma knåpar ihop på sina sockor.  Det här är vårens färgnyhet i 7 bröders randiga garn i färgen marshmallow (vaahtokarkki på finska). Inte heller den syntes i mataffären igår. Om jag blir för otålig får jag väl köra iväg till Koria och Novitas fabriksbutik. Fast då blir far i huset så nervös att han kan få ett sammanbrott. Kanske bäst att avhålla sig från en spännande garnutfärd, eller...
2 kommentarer:

Anonym sa...

Novita tidningen har jag ocså men på svenska. Det är andra numret som utkom på svenska. Men om du inte kan sticka på svenska!!!!? Kom ett kort med min tidning där det står att man lätt kan ändra finsk till svensk om man är prenumerant. Sockorn är fina men jag skulle inte sticka dom så långa o med samma mönster fram o bak. M:i i Borgå far med buss till Lankamaailma nästa vecka. Fick förfrågan om jag vill komma med, men jag vet inte jag kan ju nästan öppna garnaffär hemma!!!! Pellingefamo

Inge sa...

Jag funderade faktiskt om jag skulle byta min finska version till den svenska och har varit villrådig. När jag kollade Novitas svenska tidningar som då kommit ut var det alltid flera modeller i den finska tidningen, så jag har hållit kvar den finska språkversionen, tills vidare. Få se vad som händer och om de nu verkligen motsvarar varandra. Då föredrar jag nog den svenska, för visst kan jag både sticka och virka på det språket bara jag kommer ihåg skillnaden mellan rät- och slätstickning! :)
Vaaaa? BMI åker iväg till Lankamaailma utan oss? Hur är det möjligt? Och jag har inte ens fått inbjudan, buäääääh! Nu tror säkert Maria L att jag också kan öppna garnaffär och därför inte borde besöka någon sådan.
Eller så inser hon att jag har fullt upp med undervisning hela veckan till och med torsdag.