söndag, februari 08, 2015

Mitt dagliga varv

Nu är det söndag kväll och jag har förberett morgondagens kurs(er). Det är sånt en lärare får lov att göra inför den nya arbetsveckan. Nu väntar jag bara på en sen middag och att få sätta mig ner och sticka. Att middagen blir sen beror på att vi var iväg ett varv till min mor och hälsade på. Hon blev så glad. Unga husbonden kokade kaffe och tevatten, dukade fram på bordet och dukade av. Mamma fick in posten och ut skräpet och det var hon verkligt tacksam för. Nu när det är så halt och bara is vissa ställen är hon lite försiktig med att gå ut.

Men det var inte varvet till min mamma jag tänkte på när jag skrev rubriken. Nej, det är mitt nyårslöfte, som handlar om att jag skall sticka eller virka minst ett varv varje dag.
Och se, det löftet bär frukt. Två gånger har jag fått stiga upp från sängen när jag glömt mitt  dagliga varv och sedan snabbt sticka ett varv innan jag lagt mig på nytt. Far i huset tycker att jag är lite galen, men det bjuder jag på.
Idag hade jag den här sockstickningen med till mammas och vi jämförde varandras alster. Hon säger att ingen stickerska får se på hennes sockor och att de bara är prototyper.

- Sen när jag har stickat 100 sockor har jag kanske lärt mig hur man ska göra, sa hon.
Unga husbonden lovade att hon får sticka sockor åt honom i födelsedagspresent och då blev hon glad. Samtidigt konstaterade hon att nu blir det bråttom för snart är det hans födelsedag.

Om ni undrar vad den svarta säkerhetsnålen gör i sockan, så är det bara ett märke för mig så jag vet när tåhoptagningen ska börja. Jag är så lat så jag orkar inte räkna varv! :)

Jag gillar skarpt Novitas 7-bröder randiga garn. Det blir riktigt snygga ränder utan att jag behöver anstränga mig. Ränderna blir i det här fallet lite olika för jag hade inte lust att klippa bort en lång garnända för att försöka komma rätt. Kan kanske vara bra med olika sockor så kan den ena vara för höger fot och den andra för vänster.
Och så kan jag dela vidare ett tips från min stickväninna. Novitas randiga garner säljes till specialpris i Siwa-affärerna om man har pinskortet. 5,99 €/nystan, som innehåller 150 gram. Inte illa. Erbjudandet gäller till den 17.2, så skynda er! :) Aj, nej, vänta, jag ska ju inte ha mera garn!

Den här sockan är också ett resultat av mitt dagliga varv. Jag hoppas innerligt att den får sällskap och inte förblir alldeles allena. Här har jag använt Novitas Nallegarn.

Apropå garn ännu, så fick jag nästan hjärtat i halsgropen när jag fortsatte röja i hobbyrummet idag. Ett projekt som påbörjades igår. Nu ser jag redan golvet vet ni! Men jag hittade alltså två fulla plastkassar med Novitagarner och tänkte att nu är det nog klippt. Så där mycket garn kan jag nu ändå inte ha. Och mycket riktigt, när jag konsulterade min garntabell skapad i Excel, så såg jag att garnet var inköpt redan år 2012 på rea. Puuuh! Det var bara uttömt från en plastlåda som tydligen hade använts till något annat i samband med flyttningen. Så det var inget nytt garn och nu är det nerpackat i en annan plastlåda istället.

Far i huset har smått kritiskt iakttagit min framfart i hobbyrummet.
- Du ska sen kasta bort mycket, säger han.
Stöööön! Den sorteringen gjordes ju redan när vi flyttade hit. Finns liksom inte mycket längre att kasta bort. Men lydig som jag är så gick jag igenom pennburkens alla pennor och där fanns en del som inte längre skriver och som jag följaktligen kastade bort. Far i huset verkade inte särskilt nöjd med det heller.


2 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Jag upprepar mig själv "aj aj att du orkar och kan".
Men vi är väl alla bra på olika saker! Kramar!

Inge sa...

Tackar!
Och visst är det så att vi kan olika saker. Tack och lov för det! Kram