torsdag, mars 19, 2015

Ljuvligheters ljuvligheter

Åååh, har ni sett hur härligt mars sol ler? Förra veckan hann jag sitta två gånger ute på balkongen och sticka. Det ni!

I tisdags hann jag iväg en sväng till stickcaféet. Saknade mina stickväninnor B och V, som inte syntes till. Vår instruktör visade igen nya tekniker så nu snurrar det bara i huvudet. Nästa vecka ska stickdamen A visa sina fantastiska sockskaft och lära oss andra att göra likadana. Vi ska ha med strumpstickor och garn så vi kan testa på många olika skaft. Kul! Men jag vet inte om jag ska sticka strumpor? Hmmm, och om jag inte slutför projekten kommer det att bli en massa halva skaft och sen kommer jag inte ihåg ett jota. Om ni till äventyrs skulle fundera över varifrån det där jota-uttrycket kommer, så kolla här!


I morse försvann bilarna från vår gårdsplan i olika takt. Först ut var minstingen, som jobbar i Esbo. Klockan sex körde han iväg, vid åttatiden försvann far i huset  med två söner västerut och sist ut var undertecknad, som körde iväg närmare halv ett på dagen. Följaktligen kom jag också sist hem, dvs strax efter 20.30. I tisdags var jag hemma ungefär samma tid. Jag hade tänkt vara duktig och göra en massa saker. Men hur det nu var kröp jag i säng redan klockan 22 och en knapp halv timme senare var jag totalt utslagen. Sen sussade jag sött ända till klockan sju på morgonen. Att kvällsjobba tar på! :)

Och vet ni vad min mamma gör?
Jo, hon stickar! Och titta så fina sockor jag fick av henne förra veckans torsdag:

Ljuvligheters ljuvligheter. Och de passar precis på min fot. Skaftet är stickat i dubbelt Nalle-garn och fotdelen är 7 bröders Polkka. Visst är de fina?

Inga kommentarer: