måndag, maj 11, 2015

Dagen efter

Så är då morsdagen över för den här gången. Fort gick den undan igår och plötsligt försvann alla gäster.

Igår vaknade jag min vana trogen, redan halv sju på morgonen. Tänkte att jag skulle ge minstingen en ärlig chans att dyka upp med frukostbricka och brumma nån liten sång, så jag låg kvar i sängen. Efter en halvtimmes vridande och vändande tog jag fram min pågående bok och började läsa. I något skede tappades boken ur min hand och jag drömde mej bort och antagligen slumrade jag till ett tag. Det är inte bra att ligga och dra sig i sängen. I synnerhet inte för såna morgonpigga typer som undertecknad.
När klockan blev halv tio gav jag helt enkelt upp och kravlade mej ur sängen.

- Du kom inte och uppvakta mej, sa jag smått anklagande åt minstingen.
- Men, du sov ju. Du snarkade.
Höh, jag snarka? Nä, nä, det kan förstås hända att jag drog in luften lite häftigt ett tag, men snarka, icke då. Alternativt kan jag ha drömt om drunkningsdöden och kämpat för att få luft och det är klart att sånt låter. Eller så drömde jag att jag var intrasslad i ett UFO-projekt och drog djupt efter andan innan jag skulle börja reda ut det. Men snarka? Nä, nä...

Nå, minstingen är förstås förlåten, han stod ju för grillmiddagen igår; kyckling, kassler, gris yttre filé och till och med fyra grillkorvar. På bordet fanns det sen tre olika sorters sallader, ett otal dressingar och en del majonnäsblandningar och som pricken på i:et unga husbondens supergoda surdegsbröd.
Till efterrätt vankades det chokladtårta. Det var min mamma som hade bakat kakan som försvann i ett nafs. Hon hade också bakat god bulle med persikosylt inuti. Själv var jag lat och bjöd endast på köpekex!

I princip ska det ju inte vara gåvor. Det räcker så bra med att vara tillsammans. Ändå fick jag ett och annat. Stort TACK för det.

Nästäldsta sonen litar inte på min förmåga att sköta blommor så han förärade mig ett evighetsblomster. i glaslocket finns dessutom en ljushållare med ett värmeljus i. Att ha blomstret i burk är ju perfekt för nu går det ju i en handvändning att torka damm.

En solglad bukett hämtade svärdottern.


Inga kommentarer: