måndag, augusti 17, 2015

80 års fest

I lördags var jag inbjuden till en 80 års fest. Och gissa var? Nå, just precis i Hindersby, var annars? Det var Kennelföreningen HAU, som firade. Och det var riktigt roligt. Lättsamt program och glatt samspråk om allt möjligt och jag behövde inte alls tala hundar. Ja, och så blev jag utnämnd till östnylands IT-expert nummer ett av en karl, som för många år sedan gått en grundkurs hos mej och nu hanterar sin smarttelefon med bravur. Kul, men expert? Jag? Njaaa, vete sjutton... men säkert bäst att hålla god min och tacka och ta emot och hoppas att ingen kommer på mej.

Och ni skulle ha sett det dignande festbordet: Grönsallad, pastasallad, ananas, fetaost, svarta oliver, sås, kokt nypotatis (= färskpotatis i Sverige), sill, lax och som kronan på matbordet ett helt vildsvin, rökt. Gott och hälsosamt. Och så fanns det förstås dricka: Vatten, mineralvatten, vitt vin, rött vin och stark öl. Och då hade vi redan hunnit skåla i bubbelvatten.

Och sen vet ni, till efterrätt, en smältande god kaka med ananas och chokladmousse.

Och den hade, som ni ser, god åtgång.

Och till efterrättskaffe/te bjöds sådan här röd likör åt damerna och konjak åt männen eller hugade damer. Gissa vem som var på den promillelösa linjen? Just det, undertecknad skulle ju hem med bilen. Så ingen alkohol här inte. Inte ens den gröna bålen kunde jag smaka på.

Men det gjorde inget, för när jag kom hem väntade de här svartvinbärs saftflaskorna på köksbordet. Far i huset hade saftat medan jag festade. Bra arbetsfördelning, inte sant?


Inga kommentarer: