torsdag, augusti 20, 2015

Startitis

Om ni undrar varför jag inte har visat det minsta lilla stickresultat här på länge, så beror det inte på att jag inte skulle ha stickat. Åh nej, visst har jag stickat lite då och då. Men för tillfället lider jag av svårartad startitis. Ack, ack och för den sjukdomen finns inget bot, tror jag...

Se här alla påbörjade projekt! Från vänster till höger: 
1) Det vita nystanet som jag inhandlade på affärsresan i juni gav mej ingen ro. Jag bara måste få pröva på det fina mjuka garnet och lade upp ett litet sjalbörjan, som nu gått i stå.
2) I februari fick jag ju det där mohairpaljettgarnet, Säde, av en snäll dam i stickcaféet. Det garnet har också velat bli en sjal redan länge. Och förstås påbörjade jag den stickningen mitt i värsta värmeböljan. Glöm mohair nu just...
3) Det där röda ovanom Säde-projektet var tänkt att bli ett par pulsvärmare. Dem fick jag inspiration till av mamma. Men glöm det, här blir det inga pulsvärmare nu just. Det projektet är rivet och lagt på is.
4) Det ljusblå är förstås en disktrasa, vad annat? Det var ju det jag hade tänkt att de rödmärkta nystanen skulle bli, så... Ja, och så har jag för tillfället endast en disktrasa kvar i lådan med färdigstickat. Kanske en mönsteromgång till och sedan är den här trasan färdig?
5) Och så kunde jag förstås inte hålla mej, måste ju bara testa hur det där härliga garnet jag köpte i Tallinn blev och se ut i en sockstickning. Och det är så fint och jag är på hugget och har den ena sockan redan färdig. Ska börja på ett nytt nystan och försöka få socka nummer två också färdig. Men blir det för hett får det nog bli disktrasestickning i bomulls-bambugarn istället. Så det så.

Inga kommentarer: