tisdag, augusti 25, 2015

Stick och drick

Oj, vart har veckoslutet tagit vägen? Allting går så fort och jobbet tar ut sin rätt så till den grad att jag inte har haft minsta lust att sitta framför datorn på fritiden. Lust att blogga har jag nog haft, men...
Bot och bättring kan jag inte heller utlova för efter två veckor drar kurserna igång.


I fredags gick i varje fall världshistoriens första Stick och drick av stapeln här i nejden, närmare bestämt hos oss. Och nu ber jag färdigt alla mina stickande vänner om ursäkt för att ni inte blev inbjudna. Det var inte alls meningen att ignorera er, men jag var ju inte säker på OM det hela skulle bli av och OM det var genomförbart överhuvudtaget. Så hela tilldragelsen hölls mer eller mindre inom familjen så att säga. Fem damer deltog, varav fyra stickade och en redde ut min trassliga garnhärva. Tack för det.
Fyra drack och en höll sig till den promillelösa linjen för hon hade bil.

Kvällen var riktigt trevlig och ett sånt här arrangemang rekommenderas varmt.

Så här såg det ut dagen efter. Tyvärr hann jag inte fota under själva kvällen för jag agerade både värdinna och ville ju också sticka. God hjälp med dukande hade jag av äldsta sonen. Tack för det.
Den rosa flaskan med sprudlande bubbelvatten tog slut, i vittvinsflaskan blev det kvar två glas och det sista drack jag upp igår ute på balkongen i solens sken. Corona-ölet var en ny bekantskap, mexikanskt och skulle drickas med en limeskiva i. Gottigott och passade perfekt till maten. Kvar blev det också i Vana Tallinn cream-flaskan som vi hade till kaffet.


Jag bjöd på tacopaj och sallad, samt tacochips och dipp. I pajdegen hade jag hälften grahamsmjöl och hälften vetemjöl. Lite hälsosam vill man ju vara.

Eftersom det var så varmt fick efterrätten bli av det lättare slaget, så jag bjöd på mockarutor. Receptet, Mias mockabitar har jag tagit från en Allerbok, Gott hembakat, som jag vann i en tävling i Femina år 1978. En av mina bakbiblar med finfina recept. Jag har faktiskt prövat på nästan allihopa förutom det där receptet på Stollen. Karlarna i det här huset gillar inte sådant, så...

Gästerna trivdes bra och åkte hem först efter midnatt. De som drack fick skjuts hem av äldsta sonen.
I lördags uppfyllde jag hans innersta önskan och totade ihop en...
... smörgåstårta. Den har haft god åtgång, så kanske jag borde laga sådana här lite oftare? Dottern som var här på besök retades och sände en bild av kakan till sin sambo. Och sedan tog hon inte ens med en bit hem åt honom. Får man göra så?

När jag ändå var igång i köket bakade jag också två chokladmocka torrkakor. Familjens favorit. Den ena tog slut redan i ett litet nafs.

Sen i söndags var det ju dags att ta det lite lugnare och då kunde jag inte låta bli att starta på ett nytt mönsterstickat projekt... ack, ack...


2 kommentarer:

tilda sa...

Vilken superbra idé! Har lite ynkligt med stickare i bekantskapskretsen....men drickare finns ju förstås:-) Risken att sticka fel finns ju nog....

Inge sa...

Ja, låt stick och drick sprida sig. Jag är gärna med och stickar, ja och kanske dricker lite också. :)