torsdag, februari 11, 2016

Elégance

Förra veckans onsdag startade vårens kvällskurs i data i Hindersby. Även om vägen dit kan vara besvärlig vintertid och vi faktiskt en vinter höll på att snöa in. En traktorburen karl kom och bankade på ungdomsföreningslokalens dörr och sa:
- Lagin heim ider nu medan he ennu gaar = kör hem nu medan det ännu går.
Det hade snöat ymnigt hela kvällen, men vi var alla så uppslukade av datoriserandet att vi inte märkte nånting. Det var den gången jag bad en karl att köra min bil upp på vägen. Jag vet faktiskt inte om jag skulle ha klarat av att ta mej upp från gårdsplanen i den där snömängden. Brrr!
Nå, nu har vi fått snön i form av regn istället och inte är det väl stort bättre.

Men det var inte det jag skulle berätta om egentligen utan om det att jag fick en vit plastkasse av en av kursdeltagarna.
- Vill du ha det här, frågade hon och sträckte fram kassen mot mej. Jag tog försiktigt upp det ena nystanet och såg som i en blixt: Det här kan bli den där virkade sjalen med ett stort motiv på ryggen. Den sjalen som länge, länge funnits på min att-göra-härnäst-lista.
Så jag tackade och tog emot, fastän jag ju inte skall ha mera garn...
Elégance, 300 gram.

I kassen fanns också det här bomullsgarnet, 46 gram.
Stort TACK för gåvan!

Och tro mej, om jag inte hade haft en susning om vad jag kunde göra med Elégance hade jag utan tvekan tackat nej till att ytterligare öka på mitt lager. Inga garn utan projekt här inte! Och jag har varit riktigt duktig. Inte köpt ett endaste ett nystan från mataffären trots att de lockande legat i min väg fram till kassan och ropat:
- Titta hit -50%!
Men nej, jag har varit ett under av ordentlighet och hållit mej enbart till de livsmedel som stått på inköpslistan. Bort med allt annat...

Idag har jag för övrigt varit ett under av effektivitet. Sånt händer inte ofta, så nu sitter jag här och är mäkta förvånad. Tänk om nån utomstående syster Duktig tagit över min personlighet? Är sånt möjligt?

Det började redan i morse då jag vaknade före ringsignalen, som ska väcka mej. Pigg och nyter körde jag ovanligt tidigt iväg till jobbet och fick kursmaterial planerat och utskrivet för nästa vecka innan min undervisning började.
Efter avslutat jobb körde jag hem, sorterade tidningar i en fart och fick iväg e-post, stickade på en sockhäl och återvände till stan på möte. Körde hem via apoteket (måste ha lite D-vitamin, tror jag, liksom sådär för säkerhets skull), plockade med mej son och en tårta och fortsatte norrut till min hulda mor. Där satt vi i hennes kök, jag drack te och smakade på hennes nybakta underbart goda jästbröd, medan hon och barnbarnet drack kaffe och åt tårta.
Väl hemma tog jag itu med tvätten, plockade undan och har sedan jobbat på datorn. Så här effektiv brukar jag vanligtvis inte vara. Tror ni att jag håller på att bli sjuk?

Nu är det nog bäst att plocka ihop kurspapiren inför morgondagen och sedan sätta sig ner och fortsätta sticka på sockan. Fast vänta nu, måste nog sätta på diskmaskinen först...

Inga kommentarer: