lördag, februari 13, 2016

Turgumma

Idag har jag varit på ett tidningsuppdrag till Liljendal. Alltid lika roligt att träffa trevliga liljendalbor. Strunt nu i att vägen är hal och kurvig och att det kom ner stora sjok med blötsnö. Det finns sammanhållning och energi i stadsdelen Liljendal trots att det mesta har tagits bort efter kommunsammanslagningen. Det är det som stadsborna kallar utveckling och vi på landet avveckling!

Församlingen ordnade ett jippo för att få in pengar till Gemensamt ansvar-insamlingen. På plats fanns många frivilliga och ett lotteri hade ordnats för att få in pengar till missionen.
Snäll och blöthjärtad som jag är satsade jag en femma på fem lotter.

Och plötsligt stod jag där med famnen full av vinster! 
Jag vann på fyra av lotterna! Visst är jag en turgumma, inte sant? 
Fast lite skämdes jag ju över att jag nästan länsade lotteribordet. Det var många som köpte lott på lott för att vinna hembakat jästbröd och så kom jag och for iväg med ett av dem. 
Vad jag ska göra med kaffepåsen Choco Espresso vet jag inte riktigt. CD-skivan har jag inte hunnit lyssna på än, det hemgjorda grytunderlägget kommer nog i användning här i huset och karamellpåsen får jag väl öppna idag? Det är ju ändå lördag, godisdag, eller hur?

Nu när jag hade sån där tur tidigare idag undrar jag om jag borde satsa lite pengar på lotto? Vad tror ni? 14 miljoner euro är ju inte precis fy skam! Nog för att jag klarar mig med en mindre summa...

Inga kommentarer: