söndag, maj 01, 2016

Randiga sockor igen

Vilken tur jag hade igår eller otur. Det beror på hur man ser på saken, men det ösregnade här nästan hela dagen igår, så jag slapp utejobbet. Tjohoo!

Och det i sin tur betyder att jag fick äntligen ett par sockor färdiga igår. Tjohoo!
Så idag har jag lagt upp nånting nytt på strumpstickorna. Nu kan min mor glädja sig åt att nånting nytt är på gång. I och för sig finns det annat som borde färdigställas först. Hittade faktiskt en UFO från september år... ja håll i er nu... är 2009 i morse då jag letade efter rätt garn. Det höll på att bli riktigt kritiskt där ett tag och då skulle det enda som räddat situationen varit ett litet garnanskaffningsbesök. Och sånt ogillas starkt av far i huset. Han har föga förståelse för det där med färger som ska kombineras.
- Du har nog tillräckligt med garn, fnyser han.
- Jo, men det är ju inte rätt färg, stönar jag.

Men jag visste ju att jag har den där ljusgrå färgen nånstans. Det är bara det att efter flytten är allting fortfarande huller om buller och jag lär nog inte få ordning i hobbyrummet då det stora vitrinskåpet, som skulle uppta en hel vägg förvandlades till en mindre byrå. Hmmm, hur gick det till?


Modell: Alldeles vanliga herrstrumpor, modell lite mindre
Garn: 7 bröder och 7-bröder Raita från Novita
Åtgång: 114 g
Stickor: Nr 3
 
Randningen lyckades nästan perfekt. Det är riktigt där på slutet som det falskar lite. Den där mörkgråare randen blev lite längre på den högra sockan. Men tyvärr, det kan jag inte göra så mycket åt.
 
Och nu fort ut ett varv och sedan sticka, sticka, sticka...


Blogg 100/62

Inga kommentarer: