fredag, augusti 26, 2016

Eftermiddagsäventyr

Idag är det fredag och det är ju vanligtvis min mammadag. Så ock idag. Vi var iväg på ett litet eftermiddagsäventyr och tog oss ända till grannstaden.

Vi började med att inta en sen lunch i det här etablissemanget.
Man kan ju inte bege sig ut på äventyr på tom mage heller. Mamma var inte alls nöjd med kåldolmarna medan min pyttipanna var riktigt god. I Ripakka serveras enkel och god husmanskost utan krusiduller. De har bland annat läckra små hembakta morotssemlor (frallor).

Efter maten blev det diskussion, skulle vi hit eller dit.
- Va ska vi dit, sa mamma om Brunbergs.
- Då köper vi bara i onödan, fortsatte hon. Och det måste jag ju hålla med om. Så vi skippade Brunbergs och skjutsade istället kattvakten till de ensamma och väntande katterna.

Sen snurrade vi lite och därefter styrdes bilnosen österut igen. I Gammelby stannade vi till i Tokmanni för jag skulle ha ett paket cornflakes. Vi kom förstås ut med en massa saker, så många saker att jag tyvärr glömde att köpa kaffefilterpåsar. Men jag dricker ju inte heller kaffe så...

De här nystanen fick jag av mamma. De är höstens 7 bröder nyhet, Polaris. Jag har länge gått till garnhyllan och klappat dem, men nu slog alltså mamma till. Observera att här endast är 100 gram/nystan.

De här två Polkka-nystanen var övergivna i köp-förmånligt-korgen. Så dem fick jag också av mamma. Både Polaris och Polkka är sockgarn, så det är ju tillåten anskaffning... ja, och om ni har något att säga, så är det här ju faktiskt en gåva. Tack mamma!
Och jag behöver kanske nytt sockgarn? Eller nääe, det behöver jag förstås inte, men en ny sockstickning måste nog snart läggas upp. En blev ju färdig förra veckan, så...
En sockstickning måste man ju alltid ha på gång, inte sant?

På hemvägen stannade vi ännu i Liljendal och mamma fick sin rökta lax och rökta skinka, som hon redan länge har längtat efter. 
Väl hemma hos henne fick jag sommarens stora idétidning, en bilaga som hon hittat i Hemmets veckotidning nr 29 från år 2015 och rivit ut åt mej. Mycket omtänksamt.

Här finns mönster till en superfin v-ringad tröja...

... och virkade blomörhängen. Precis vad jag behöver, för förra månaden köpte jag ju krokar.

Och sist, men absolut inte minst fick vi (far i huset + undertecknad) en så supergod äppelkaka, som mamma själv har bakat. Stort tack! Tänk så lyxigt jag har det!

Det enda som harmar lite nu i efterhand är att när jag kom hem och läste reklamen för Mikrokulma så stod det att de nu har fått äkta murargarn! Och kolla i så många läckra färger. Äsch, hur kunde jag nu missa det där? De stänger i söndag förrän jag hinner dit. Äsch, äsch!

MEN vet ni vad? Jo, nu skall jag berätta en mycket viktig sak: Tisdagen den 6.9 startar stickcaféet igen på Café Vaherkylä. Så alla med och sticka och virka! Ja, så säger jag som kommer att vara på jobb varje tisdag förutom just den 6.9 då jag har kvällsjobb och kan delta i stickcafét. Vilken tur att jag rörde mej på torget igår och träffade rätt personer.


1 kommentar:

Smycka sa...

Låter som en härlig dag med mamma! Fina garner och mönster också. // Ulrica =o)