måndag, augusti 15, 2016

Inte en ljusblå

Då det inte blev någon mammadag i fredags, så tog vi igen det igår. Vi tränade lite i smyg på lördagskvällen då jag satt hemma hos mamma och stickade och njöt av hennes, unga husbondens och hans sambos sällskap.

Men igår var jag ute på farligheter med min mamma och äldsta sonen. I början gick det lugnt och städigt till för vi kan uppföra oss minsann! Vi intog pizza i grannkommunen och det var nog så gott. Sen stack vi iväg söderut till Tokmanni. Mamma tänker bege sig ut på resa och till det behöver hon en rejäl kappsäck. En sådan äger hon inte sen förut. Visst finns min morfars gamla kappsäck någonstans, men den har seglat runt på de sju haven och ser ut därefter. Dessutom saknar den både hjul under sig, handtag, remmar och lås. Man skulle kanske kunna lagra garn i den, men att ha med den på resan är inte att rekommendera.

I Tokmanni finns ju farliga saker, ni vet garnhyllan...
... och nu är det lite rea...
... och det finns intressanta korgar fulla med garn... 
... där är det ju härligt att gräva...
... känna kvalitet, struktur, mjukhet...
... och...

... så går det förstås på tok! Mamma övertygade mej om att det här nog kan sortera under benämningen sockgarn! :)
Själv har jag inte en ljusblå aning om vad de skall användas till!

Däremot vet jag att den här ringpärmen/mappen, som lämpligt nog heter "Heartdesign" och kommer från Vallila,  skall innehålla mönster så fort det blir en lämpligt regnig dag så att jag kan sitta ner och sortera alla lösryckta mönsterblad. MEN vad skall det vara för mönster i mappen? Virk- eller stick? Sockor? Sjalar? Halsdukar? Vantar? Disktrasor?
Ja, se där ett dilemma, ett verkligt i-landsproblem för den här vankelmodiga damen. Hur skall jag kunna bestämma mej?

Inga kommentarer: