torsdag, augusti 25, 2016

Marshmallow sockor

Ni tror förstås att jag bara fnattar runt i nejden och besöker en massa roligheter. Visserligen gör jag ju det, men jag stickar nog lite också. Det lilla jag nu hinner.

Förra lördagen fick jag alltså ett par knästrumpor/sockor färdiga. Det har verkligen varit ett sjå med dem. Jag började på den här stickningen 1.5 och mamma tyckte att jag nog skulle hinna få den färdig till dotterdotterns födelsedag, men pytt heller. Det gick segt och tog ända till den 20.8 innan de äntligen blev färdiga.

Modell: Stickade marshmallowsockor, modell nr 37 i Novita kevät (vår) 2015-tidningen
Garn: Novita 7 bröder Raita och Novita 7 bröder (det ljusgrå) från Novita
Åtgång: 190 g
Stickor: Nr 3

- Dom är för hårda, sockor ska vara mjuka, sa min hulda mor i lördags då jag stolt visade upp mitt alster. Hmm, jo, kanske, men dom ska ju hållas uppe...
- Det är en ganska smal fot, konstaterade å sin sida svärdottern.

Men sockorna gick precis på dotterns fot.
Och så var det liksom inte mera med den saken. Hon tog gärna emot dem då hon igår kväll var här på snabbvisit. Hon har lov att föra dem till Samaria om hon inte vill ha dem.
- Nej, nej jag använder ju sockor, sade hon.

Igår  fortsatte jag mitt lyxliv för unga husbonden anlände vid lunchtid med två nygräddade jästbröd.  Om ni tror att de tog slut idag, så tror ni alldeles rätt. Det är så gott med ugnsfärskt bröd där smöret smälter på skivan. Mums!

Idag fortsatte han att skämma bort oss för vi fick en historisk flaska öl. Ja och två kaffepaket också, men dem bryr jag mej inte om. :)
Själv var jag iväg till Lovisadagsmarknaden och träffade en massa trevliga människor, men jag hann inte få Viborgskringlor från Tyrisevä. Suck! 
Däremot kom jag hem med Lasses eldiga, så nu måste vi börja grilla korv. Ena burken ska bli julklapp, men jag säger inte åt vem.


Inga kommentarer: