torsdag, mars 29, 2018

Fyra små ägghattar

Hjääälp! Nu borde jag sitta och virka och inte här framför datorn. Men se här fastnade jag på eftermiddagen och började jobba så intensivt att jag glömde både tid och rum. Tur att morfar i huset tog hand om middagen även om han vägrade tillreda kycklingbiffar och koka ris. Som hämnd blev han utan mockarutor! Haaa!

Igår vet ni, då steg jag upp redan klockan 6, för nu var det bråttom. Jag hade virkat ett försök redan på tisdagskvällen och nu skulle jag ha tre till färdiga innan det var dags att åka iväg till jobbet. Jag har ju fått så mycket under den senaste tiden, så jag ville glädja mina kolleger lite extra så här inför påsken.

Modell: Ägghattar, mönstret är från Drops små påskkorgar, Easter Baskets, jag lämnade bara bort remmarna eller korghandatagen om ni hellre vill kalla dem det!
Garn: Gul-vitmelerat bomullsgarn och Cabaré från Jakobsdal
Åtgång: 28 g
Virknål: Nr 3.25

Bomullsgarnet är från förra årets hantverksresa till Gamla hamnen och Lankamaailma. Nu blev det då ingen duk utan fyra små hattar istället. Kollegerna blev glada över sina mignonägg med hatt på. Det tog fram både deras skaparlust och chokladsug!
Och själv är jag glad över att kunna glädja och kunna banta garnlagret i varje fall liiite, liiite grann.

Och nu, nu ska jag virka lite igen. Jag skulle vilja ha vitt garn även om min hulda moder för en stund sedan sade i telefon att jag ska laga en gul höna. Höh, då blir det ju en kyckling! 
Har ni förresten sett min virknål nummer 4? Nä, inte jag heller. Det råder fullständig kaos i mitt hobbyrum och det mesta är inte alls där det skall vara. Och det absolut värsta av allt: Det finns en tvåbent chokladråtta som hårt har gått åt mitt flak med chokoägg! Ack och ve. Vad ska häxorna tro i lördag?
- Vi öppnar inte dörren, sa den skyldiga helt obekymrat.
 


Inga kommentarer: