måndag, november 18, 2019

Lilla dammsugarn

Gårdagen var fylld med roligheter och bra så, annars hade det varit tungsint och svårt. Allra härligast var det då M knackade på dörren och kom på besök tillsammans med lillasyster och modern. 

Lite svårt hade jag att förstå då M pratade om dammsugarn. Jag trodde att hon ville att jag skulle ta fram vår dammsugare. Men se nej. Hon hade sin egen lilla dammsugare med sig hemifrån!
Här skulle det städas hos moffen och mommo! Tyvärr suger den liksom inte på riktigt. Lite orolig är jag nog nu för barnbarnets utveckling. Det behövs traktorer och bilar till julklapp, inte sant? Annars finns det en viss risk att M hamnar in i hushållsträsket.
Härligt att ha flickorna här. Timmarna tillsammans går så fort när man får sitta och gosa eller har fullt upp med att leka. Igår lekte vi butik.

På kvällen var jag ännu iväg till stan. Jag har försökt vända ett nytt blad i mitt liv och att det blivit av får jag tacka en forn kollega för. Det var hon som grundade vår bokcirkel. Vi träffas över en mugg te och diskuterar den bok/de böcker vi läst och så halkar vi förstås in på livsfrågor. Spännande. Den första boken vi läste heter Ett jävla solsken av Fatima Bremmer. Det är en biografi över Ester Blenda Nordström, en fascinerande kvinna, journalist, äventyrare och jag vet inte allt vad. Om ni funderar över vad ni skall läsa under jullovet, så sätt upp den här på er läslista.

Nu önskar jag er alla en riktigt bra start på den nya veckan!

Inga kommentarer: