fredag, februari 18, 2022

Ett litet ämbar

Fredag kväll, klockan är 18 och jag har stängt av arbetstelefonen och packat bort arbetsdatorn, sportlovet kan börja! Tjohooo! Och det verkar börja riktigt bra, för idag kom det en inbjudan till kalas i söndag! Härligt!

I onsdags då jag gjorde en snabb utflykt till mataffären efter jobbet i stan innan jag hastade hem till distansmöte, så satsade jag på ett sånt här litet ämbar:

Ursprungligen fanns här fem chokostänger, plötsligt var de bara tre kvar och innan kvällen var ämbaret tomt. Märkligt, för jag fick inte en enda stång och husets stora chokomonster alias dubbelmorfar hade ju redan fått ett helt ämbar fullt med choklad. Så igår då jag skulle paketera födelsedagspresenten fick jag improvisera och sätta en karamellpåse i ämbaret avsett för chokostänger.
– Det gör inget, tröstade dubbelmorfar. 
Hrmpf! Förstås gör det något, för inte ska man äta upp andras choklad, eller hur?

Nu gäller det då att ta det lugnt i skidspåret. Jag tror att jag till och med ska ta det så lugnt att jag letar reda på lite garn, stickor nr 3½ och lägger upp ett nytt början! Det där lila får vänta lite ännu. Det röda är i princip färdigt om nån bara skulle brodera lite och sen fästa minst femtioelva garnändar. Suck och dubbelsuck!

Önskar er en riktigt skön inledning på veckoslutet!


Inga kommentarer: