tisdag, februari 08, 2022

Viktigt med verktyg

Sovmorgon, finns det nånting ljuvligare? Svar nej! Att i lugn och ro få stiga upp och vakna med en stor mugg te, yoghurt, smörgåsar och framförallt Allers korsord. A-korsordet hann jag lösa redan på veckoslutet och nu är också Storkrysset löst. Kanske dags att investera i en ny Allers? 

Så skönt att låta frukosten dra ut på tiden och inte behöva stressa för att hinna. Skönt också att vakna till ett tomt hus och njuta av stillheten. Inte ens katterna har jamat!
Efter frukosten har jag farit omkring, vattnat blommor, plockat undan tidningsreklamen som ska till pappersinsamlingen, slängt annat i rätt kärl osv.

Just nu sitter jag här och funderar hur jag ska göra med mitt borttappade lösenord. Jag kommer inte in. Det idiotiska programmet frågar efter det lösenord jag senast minns. Men hallå, det är ju just det lösenordet jag inte kommer ihåg! ARGH!
Och allt detta för att mina härliga söner bytte ut min gamla dator mot den här tillfälliga och dit for lösenordet. Det är ju det jag alltid har sagt, spara inte lösenord i webbläsaren! Då går det just så här. Och för min del betyder nog det här att jag måste krypa till korset och be administratören om ett nytt lösenord. Suck!

Verktyg är viktiga både inom det digitala och i stickningsvärlden.

Under årets första vecka köpte jag ju bambustickor. Jag behövde just precis den här grovleken till min sockstickning, så jag fick ju ta det som fanns. Och de här var ju färdigt vinda och vridna. Så här såg de sen ut efter mitt stickande. Alldeles för dålig kvalitet, men så kostade de enbart 1,99 €. Jag har inte slängt dem i pannan ännu, men kanske nästa gång det behövs eldstände. Få se...

Det här bambustickorna är av betydligt bättre kvalitet, inköpta för länge sen och har varit i bruk många gånger om. Och de här är fortfarande riktigt fina. Den ena stickan har jag lyckats lite vrida, men inte så mycket att det stör. 
Det är viktigt med verktyg, bra verktyg då man stickar eller virkar, inte sant?

Nu får ni ha en bra fortsättning på tisdagen.
Själv ska jag småningom bege mej iväg till jobbet i västra grannstaden. Och där hamnar jag att halka omkring på tvättbräden, lita på min tur i gatukorsningar där sikten är helt skymd av höga snövallar, åka slalom på smala gator och framförallt jaga en parkeringsplats! Uj, uj. Tur att jag får vara här i stan i morgon. Nog för att det är svårt att hitta parkeringsplats runt Mi-huset nu just också, i synnerhet då kurser är i full gång. 
Nå, snart är det förhoppningsvis vår och bara gator!


Inga kommentarer: