onsdag, juli 08, 2009

Den blå duffeljackan - Sininen duffelijakku

Före semesterfärden, dvs den 26.6.2009 fick jag den blå duffeljackan av Mambo färdig. Jag har bara inte hunnit fotografera den förrän idag. 1 018 g Mambo-garn (Novita) gick det åt och jag använde stickor nummer 8, likaså virknål nummer 8. Modellen hittade jag i Novitatidningen vinter 2007 nummer 15. Flätor på bägge framstyckena och på ärmarna, medan bakstycket är slätt. Om ni undrar vad det är för konstig lapp som skymtar i rosa, så är det bara min etikett! :)
Tid tog det här trots grova stickor. Började projektet sista januari. Men så har jag ju gjort annat emellan.

Eftersom det är nästyngsta sonens något försenade födelsedagspresent, har jag duffelknappar i plast istället för i trä. Ennen kun lähdin lomalle ehdin saada duffelitakin valmiiksi. Neulottu Mambolangasta, 1018 g, puikot no 8. Aloitettu 31.1.2009. Malli 15, Novita Talvilehti 2007. Hieno päästä eroon tästä projektista.

4 kommentarer:

Mikaela sa...

Den var ju jättesnygg!! Jag har bara stickat mössor och halsdukar i Mambo, inte nåt större projekt... Ha det så bra! Vi kanske för övrigt tar en sväng via Ekenäs med husvagnen nu i sommar, var det månne där som du bodde??

Stardust Factory sa...

Ihana!

Eila sa...

Jackan är fin. Jag orkar inte sticka med så stora stickor!

Inge sa...

>Mikaela, Tack, det var första gången jag stickade med Mambo. Nästyngsta sonen gillade garnet för att det inte sticks och det beror ju på att det inte är ylle helt igenom. Novitaklubben har nu just specialpris på Mambo, som tyvärr kommer att utgå ur sortimentet. Lite synd, men vad kan man som konsument göra?
Jag köpte mitt garn från tokmannis Robin Hood, 3.50 €/nystan. Det var den röda prislappen, som lockade samt grovleken och konsistensen.
Nej, nej, vi besöker bara Ekenäs med rätt regelbundna intervaller för nästäldsta sonen bor där och den yngsta studerar där. Nu just jagar vi en bostad åt honom och skall därför iväg igen västerut på måndagen.
Om du kör ca 2 h längre österut kommer du till Pernå där jag bor ytterom staden Lovisa. Fr o m årsskiftet blir det storkommunen Lovisa och då är Pernå inte självständigt längre.
Om du är på väg österut kan jag guida runt dig i Pernå, Lovisa, Strömfors och framförallt Liljendal. Lurens sommarteater ger i år Pelle Svanslös och det är en trevlig pjäs för hela familjen.
På väg till Lovisa hittar du i Borgå Tekstiiliteollisuus' affär teeteeShop. Där är det alltid roligt att laborera. Förutom garner har de inredningsartiklar till salu. Vidare hittar du i Borgå förstås Gamla stan att strosa i och så den lilla trevliga Knappboden.

>Bluemama, Kiitos!

>Eila, Tack! Det är roligt att sticka lite av varje tycker jag i varje fall nu just. I princip trodde jag ju att det skulle gå snabbt att få duffeljackan färdig med så grova stickor. Men sedan blev det ju inte riktigt så...
Skönt i varje fall att ha den färdig nu och att sonen gillade den.