lördag, juli 18, 2009

Grönt är skönt - Vihreä on ihana

Imorse lade jag sista handen vid denna konstiga "mask". Började på den igår och skulle jag inte ha bakat blåbärsbulle där emellan hade jag hunnit få färdigt det sista redan igår. Det är en namnsdagsprsent till dagens jubilar. Kan ni gissa vad det är?

Använde 52 g av Novitas 7 bröder garn, som jag köpte från Lopptorget Monitori i Hyvinge i augusti förra året. Kostade 2,50 €/100 g. Fanns tyvärr endast 2 nystan. Det är en vacker mörkgrön färg. Använde Addis bambustrumpstickor nr 3½. Stickade med endast fyra stickor. Kändes lite konstigt först, men sedan när jag blev van var det riktigt roligt. Trevligt litet vridet mönster, som jag hittade på Craftbits sida. Det heter Golf Club Covers.
Och då gissar ni säkert helt rätt att det är ett skydd för golfklubborna. Snyggt eller hur?
Far i huset blev jätteivrig och tyckte att jag kunde sticka många och sätta ut dem till försäljning. Själv tycker jag ju att det är att öda med yllegarn! Tänk att skydda trägolfklubborna istället för fötter och händer. Hmmmm....
Hoppas mor min inte läser detta för då skulle hon igen ha något att fnysa åt! :)
Och nu är jag lite vilsen, vad skall jag ta itu med nu? Sticka sockor? Virka stjärnor? Virka en sjal? Sticka en tröja? Använda min flowerloom? Sticka en halsduk? Sticka pärlmuddar?

Aamulla tämä "mato" valmistui. Aloitin eilen, enkä ehtinyt viimeistellä, sillä eilen tein mustikkapiirakankin.
Arvaa mitä tämä on?
Käytin 52 g Novitan 7 veljestä. Ostin 200 g viime vuonna kirpparista (Hyvinkään Monitorista), maksoi 2,50 €/100 g. Valitettavasti sain vain kaksi kerää. Puikkot: 4 kpl Addin bambusukkapuikkot no 3½.
Ohjeet löysin Craftbitista. Mallin nimi on Golf Club Covers. Ja, kyllä tämä on suoja golfpuumailoille.
Ajattelin ensin tehdä 4 kpl, mutta tämä yksi saa nyt riittää tältä eräältä.
Mutta mitä nyt tekisin? Villatakin? Huivin? Laukun? Sukat? Lapaset?

4 kommentarer:

Smycka sa...

Sicken braig idé! =oD

Inge sa...

Ja, inte sant? Och golfaren blev glad för han hade precis en klubba utan skydd. Igår råkade jag se en golftävling på tv och där hade en av deltagarna liknande "strumpor" på sina klubbor, men med en jättestor garnboll på toppen. Såg riktigt roligt ut.

Nettan sa...

Jättehäftigt. Letar själv efter ett mönster på något liknande.

Inge sa...

Hoppas du hittar nåt bra mönster. Tror att det finns mera på engelska än på svenska. Själv googlade jag. Mönstret påminner lite om mönster för tubsockor, fast då lämnar man ju bort vridningen.