lördag, september 09, 2023

Ljuva september

– Va ska du göra nu, frågade bisin min ikväll då jag försvann hit till datarummet.
– Skriva blogg förstås.
– Men vad ska du skriva om. Det har ju inte hänt nånting, sa han förvånat.
Nä, nå här är det till all tur ett lugnt och stillsamt liv och bra så, eller hur? Så inget rafflande bloggavsnitt kan jag bjuda på ikväll, utan enbart på bra saker!

Dagens bra saker:

  • Sovmorgon och jag var uppe redan klockan åtta.

  • Fick ett par barnsockor färdiga idag. Tjohooo!

  • Lyckades förstås trassla till nystanet då jag började på ett par nya sockor i vuxen storlek och ändå gjorde jag precis som stickväninnan B har visat mej. Men jag klarade trasslet och lade upp 60 maskor. Jag tycks vara inne i en sockboom just nu.

  • Yngsta sonen knackade på dörren mitt i resårstickningen! Tillsammans med äldsta sonen åkte vi iväg söderut.

  • Och kan ni tänka er, jag beslöt mej för att vara lite vågad och valde en helt annan pizza än jag vanligtvis brukar äta! Modigt, inte sant? Kom förstås hem med halva pizzan i en låda! Sönerna föreslog att jag skulle begära barnportion nästa gång. Hmm...

  • När jag kom ut ur mataffären träffade jag på stickväninnan V och hennes syster. Och vilken tur att jag öppnade mun och berättade om mitt lilla bekymmer! Jag har nämligen jagat Allers nummer 37 utan framgång. Men nu är det slutjagat, för vet ni vad? Jo, systrarnas mamma prenumererar på tidningen, så efter några veckor kan jag få den. Superduper snällt. Jag är så tacksam! Och nu är ju nog frågan: Borde jag börja prenumerera på Allers?

  • Ljuva september, så fin och varm dag vi har haft igen. Jag har suttit ute på terrassen och stickat. Njutit av ledighet och livet. Så skönt, så skönt!
    Blåmesarna var och hälsade på mej. Tranorna hördes på avstånd. Antagligen är det endast pappan och ungen kvar. Mammorna brukar överge familjen och försvinna söderut tidigt. Det konstiga är att när de återvänder på våren var för sig, så hittar de varandra på nytt.
    Grannbonden körde sädlass på sädlass till torken här mitt emot. Det är fullt upp med skördandet just nu medan vädret ännu är somrigt och varmt.

  • I november ska jag minnas ljuva september. Då blir det lättare att överleva grådaskigheten!
Hoppas att ni alla får en skön söndag!

Inga kommentarer: