onsdag, april 03, 2013

Besviken

För en vecka sedan anlände Novita-tidningens sommarnummer. Ack, så besviken jag blev.  Och jag som så hade sett framemot nya somriga projekt. För det första så var själva tidningen så tunn, så tunn, endast 57 olika modeller mot det tjocka vårnumrets 80 stycken. För det andra hittade jag ingen modell, som så där direkt skulle ha tilltalat mig. Nåja, det sistnämnda kanske likaså bra för jag kan ju inte börja på nya projekt i all evighet heller. Och för det tredje och värsta av allt, det utkommer ett sommartema nummer den 16.4. MEN det kostar 6,90 och kommer ut endast i sådana tidningshyllor som har avtal med lehtipiste. Och dit hör inte alla mataffärers tidningshyllor. I slutet av den här Novitatidningen görs det dessutom reklam för kommande sommarmönster, men som sagt då ska man punga ut med extra pengar. Hur jag än vrider och vänder på det så tycker jag att det är orätt mot oss prenumeranter. Fyyyy!
Jag hade faktiskt tänkt skriva till Novita och skälla lite, men jag orkade inte rådbråka mina svaga finska.
När vi diskuterade tidningen igår på stickcaféet var vi tre damer som satt vid samma bord rörande överens om att tidningen på många sätt var dålig. Till all lycka lovade en mera språkkunnig ta hand om den finska feedbacken.


Det absolut trevligaste med tidningen var infon om en Må bra och gör det själv-kryssning till Stockholm veckoslutet 26 - 28.9.2013. Som arrangörer står Burdastyle och Novita.
Visst ska vi väl åka? Vem är med?
Tänker mig att vi kan stämma träff med stickande och virkande stockholmare på fredagen, eller hur?


2 kommentarer:

Mikaela sa...

Ska komma ihåg det datumet när jag prickar in höstens stickläger, så det inte krockar ;)

När jag för flera år sedan sa upp min prenumeration på Novita gjorde jag det för att jag nästan aldrig hittade nåt i vårens eller sommarens nummer. Jag är en höstmänniska vad det gäller färger, gillar inte kalla pastellfärger som de ofta envisas använda (nej, jag har inte sett den här tidningen på riktigt så det kan hända att de har andra färger).

Inge sa...

Bra tack. Det är mycket vänligt. :)

Även om jag älskar sådana där rosa och lila färger så har jag faktiskt också mest stickat från vinternumren av Novita-tidningen. Vet inte riktigt varför. Jag började prenumerera på den redan år 2006 efter att ett halvt år tidigare ha återupptagit mitt stickande och virkande. Prenumererade också på tidningen i mitten av 1980-talet, men sedan blev det så mycket barnskötsel att allt eget fick mer eller mindre träda tillbaka.
Det som ju är bra är att garnen till modellerna hittar man ju i nästan vilken mataffär som helst! :)
Men som sagt, lite lurendrejeri är det allt att ge ut ett magrare nummer och sedan kräva extra betalt för ett skilt tema-nummer.
Moda-tidningen har ju gjort tvärtom, utökat antalet utgivna nummer för samma prenumerationsavgift.