torsdag, februari 19, 2015

Tidningar, tidningar, tidningar

- Måste du ha alla mönstertidningar i hela världen, frågade far i huset smått uppgivet igår då han sent omsider hämtade in dagsposten och endast hittade senaste numret av Kotiliesi käsityö (nr 2/2015) i lådan.
Men hej, tänk en så bra idé att börja samla på alla mönstertidningar i hela världen! :) 
Fast jag vet nu inte, jag tycker att det är fullt sjå redan med alla underbara gratismönster som finns på nätet. Vet inte hur många gånger jag har letat efter just det perfekta sjalmönstret och sedan suttit och stirrat på skärmen i flera timmar och fått sådan beslutsångest att det aldrig har blivit någon sjal. Så nej, det får nog räcka med de tidningar och mönster jag får tag på här i min närmiljö.

Sent igår kväll bläddrade jag hastigt igenom tidningen och hittade inte direkt något som skulle ha fått mej att tända till på alla cylindrar. Men kanske de här modellerna skulle vara gångbara? Frågan är bara vem som skulle vilja ha sådana plagg?

Och så fick jag ju tag på Allers nr 9/2015 igår. Och visst ingick där en stickbilaga. Och kolla recept på citronpaj. Mums! Måste prövas, synd bara att karlarna inte gillar det där syrligt goda.

En stickad filt att bli glad åt! Nu skulle jag nog ha behövt mera av det där regnbågsrandiga 7 bröder garnet. Ack, ack och jag som enbart har ett nystan. Tänk om jag måste åka till mamma och låna? Eller ännu värre, återvända till Koria? :)

Och se, nu ska vi vara glada i köket också med stickade handdukar. Vilken tur att jag köpte det där bomulls-bambu-garnet igår. Ska testa om det fungerar i en sådan här stickning.
Tack till stickvännen på stickcaféet, som påminde mig i tisdags om att jag skulle investera i en Allers.
Som bonus ingick i tidningen en artikel om min favoritskådespelare Colin Firth. Men det har ju inte så mycket med stickning att göra, eller hur? Tvärtom, om han syns i en film på TV är det nog bäst att glömma stickningen.

- Tidningshögarna bara växer, sa stickväninnan när hon i tisdags visade den här nyutkomna tidningen. Vi suckade gemensamt, men hur skall vi kunna rå för att det finns så mycket intressanta mönstertidningar? Nu tänker ni förstås att vi skulle köpa dem gemensamt och så dela på dem. Jo, jo, det skulle ju vara smart och förståndigt, MEN vad gör man då sen när inspirationen slår till mitt i natten och man bara måste ha tag just på det där mönstret? Tänk en sådan mönsterkris man kunde utveckla då.
Jaaa, inte vill då jag utsätta mig för någonting sådant. Dessutom finns det numera, förståndigt nog, många som vägrar låna ut sina mönstertidningar trots stor snällhet annars. Varför frågar ni kanske? Jo, helt enkelt för att låntagaren farit iväg med mönstret/tidningen utan att ge lånet tillbaka.
Så jag köpte helt själv mitt nummer av Kauneimmat käsityöt (2/2015). Och som jag konstaterade förut så är den rejält uppfräschad och här finns många virkmönster, vilket jag gillar. Ja och inget att sy!

Det här dukmönstret fick oss på stickcaféet att flämta till.
- Oj, så vackert, var den allmänna kommentaren. Och sen var vi rörande överens om att först virkas duken och därefter söker vi det perfekta runda bordet. Det visade sig nämligen att de flesta av oss inte har ett lämpligt runt bord hemma. Det här skulle ju kunna bli mitt nästa omöjliga evighetsprojekt, inte sant? Tror ni att det där gula virkgarnet skulle passa? Eller behövs det vitt virkgarn?

För övrigt så är lugnet återställt. Far i huset har idag fått se på skidningen i VM i Falun och jag har försökt trösta honom efter bästa förmåga för att han missade invigningen igår. Eller nåja, lugn och lugn. Det blir väl på tok för mycket TV-gloende nu... inte dock för mig, jag har fullt upp med att sticka och njuta av sportlovets sista skälvande dagar. Ja, och så måste jag få hans skattedeklaration gjord och inlämnad. Ingen rast och ro här inte.9 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Jag har ett runt bord hemma där en virkad duk skulle sitta perfekt ;-)

Inge sa...

Ja, men perfekt. Nu får du konferera med din duktiga syster! Ja, hon har alltså också den där mönstertidningen, så...

Unknown sa...

Hej jag undrar var man kan få tag på mönstret till den underbara duken på det runda bordet.
Titti

Inge sa...

Hej, det fina dukmönstret finns i tidningen Kauneimmat Käsityöt nummer 2/2015. bilden finns på sidan 72. Tidningen finns ännu till försäljning och kan hittas i de flesta tidningshyllor såsom S-market, K-market, Robin Hood och Sale...
Hoppas du får tag på tidningen.

Anonym sa...

Jag har letat efter mönstret till duken men går inte att hitta. Har försökt på tidningens hemsida men kan inte finska men har förstått ändå att det inte går att köpa den längre. Skulle du kunna tänka dig att hjälpa mig med mönstret? Jag skulle bli så glad om det gick för den här duken är helt underbar. Hälsningar Ann-Marie Holmström (annmarie.holmstrom@gmail.com)

Inge sa...

Jag kan försöka, du kan säkert läsa mönsterdiagram? Du kommer dessvärre att få vänta till nästa vecka. Hoppas att det är okej?

Linda Levin sa...

Hej. Jag blev störtkär i denna duk jag också. Jag läser diagram och skulle så gärna vilja ha en kopia. Min dotter ska flytta hemifrån och för första gången har hon bett om något handarbete!! Det är stort!
Hon vill ha en rund duk och denna med hjärtan skrek till mig att det är den jag måste göra! Kan du hjälpa mig också?? Enormt tacksam! Linda Levin
vinnarkort@live.se

Anonym sa...

Hej Inge!
Jag undrar om du har kvar mönstret på denna fantastiskt vackra duk och om det finns möjlighet att maila över den till mig.
God fortsättning på det nya året!
Med vänlig hälsning Linda
l_eriksson85@hotmail.com

Inge sa...

Jo, det vackra mönstret finns kvar!