lördag, juli 16, 2016

Det var i onsdags...

... då det igen var dags för en mamma-dag. Och som vanligt en riktigt trevlig sådan även om vi började i allvarligare ärenden den här gången. Men sedan fortsatte vi i desto trevligare sällskap då vi sammanstrålade med min kusin och hans hustru på Café Vaherkylä. Där fick vi eftermiddagen att gå fort som sjutton. Så är det ju när man har roligt, tiden bara ilar iväg.

Förstås skulle vi iväg till mataffären. Det var ju nästan en hel vecka sedan vi senast handlat.

Jag hade fått förhandsvarning av stickväninnorna B och V. Nu finns höstens nya garner och färger i garnhyllan.
Så där stod jag och mamma och dreglade och suckade... 
I ärlighetens namn kan jag konstatera att jag nog trånade mera. Mamma var bestämd, hon skulle inte ha garn när det inte finns av den färgen hon skulle behöva lite av för att få det andra sockskaftet färdigt.

Stickväninnorna hade också berättat att det fanns reagarn. Tänk bara 98 cent för ett nystan. De vågade också bägge erkänna att de hade köpt garn. 
Skönt för mej, som...
... inte kunde låta bli de här nystanen... (300 g)

... eller det här nystanet, som det bara fanns ett av kvar. Snyft! (100 g)

Disktrasor har jag ju inte stickat på länge, så kanske det skulle börja vara dags igen? (150 g)

Alla garnen var -50% så det gällde ju att slå till. Tursamt nog för mej, så var hyllorna rätt tomma, så nu blev det inte mer än 550 g. Huhuh! Och under över alla under. Jag lyckades ännu trotta (= tränga in) de här nystanen i mina byrålådor. Men nu är det knökfullt och det betyder alltså att inget nytt garn mera förrän jag har tömt i lådorna. Hur nu det ska gå till?

Och förstås blev det två tidningar också. Kan dock trösta mej med att ena svägerskan på besök i torsdags tillsammans med sin storasyster fick kopia av recept från Allers. Så den kom liksom genast till nytta följande dag. Inte illa eller hur?

- Den här ska du ha, sa mamma och gav mej en tredje tidning:
- Jag orkar inte riva ur nu, så du får den här, fortsatte hon.
Hon hade fallit för den här läckra jumpern. Månne jag har något lämpligt garn till den eller borde jag åka iväg på ett litet uppköp? :)

Och så fick jag/vi en burk med smaskiga gurkor. De går åt som smör på heta stenar här hos oss.

Tack mamma för garn, tidningar, gurkor, trevligt sällskap och en massa annat!

Igår var det också mammadag ska ni veta. Men nu var vi på tjejträff i Liljendal där vi blev bjudna på tre rätters lunch. Den avrundades med te från den vackraste rosenkoppen, sandkaka och cheesecake. Så där satt jag medan eftermiddagen övergick till kväll och stormtrivdes i sällskap med en 75 plus och två 80 plussare. Härligt sällskap att förbättra världen med.
 

Inga kommentarer: