onsdag, juli 20, 2016

I pappersmolnet

Igår var jag iväg med min väninna Tarja till grannstaden. Vi besökte Paperipilvi (= Pappersmoln). Det är en hobbyaffär, som har precis allt och lite till.

Efter att ha sökt lite material till ett kort, som Tarja planerar, hittade vi det vi skulle ha:
Lila papperssnöre! Och nu borde vi ju strängt taget ha gått ut innan vi hittade annat som fastnade i fingrarna. 
Ajjo, och det här är ju sen inte garn fast jag ska virka en hatt av det! :)

Men inte gick vi ut därifrån, nej! Så det blev två virknålar, den rosa i plast är nummer 10 och kommer att stå sig vackert mot de där Eco Tube jag fick i måndags. Den vackra trävirknålen nr 11,5 fick duga för nummer 12, som jag skulle ha behövt.

Och så var det på tiden att göra något åt mitt bedrövliga sockstickande. Nu har jag dubbelt upp med strumpstickor och kan sticka båda sockorna tillika. Skönt.

En sak, som jag länge har funderat på är sådana här krokar till örhängen. Nu kan jag virka nånting och sedan hänga det i öronen. Om jag inte använder dem ger jag helt enkelt bort dem. Så det så!

De här tyckte jag var så fina så jag köpte två. Kan ha dem som modell om jag vill göra egna liknande.

Och innan jag kom till kassan, tog jag ännu med mej en sån här båge. Om jag inte använder den, så ger jag bort den med. Jag kan ju alltid ordna en ny tävling!

Vägg i vägg med hobbyaffären ligger en hantverksaffär. Där fanns förstås också garn, liksom i Paperipilvi. Men jag köpte inget garn!

Nej, jag kom förstås hem med två ugglor! De ska få gå på kalas nu i kväll.


Efter våra inköp vandrade vi längs ån och njöt av det vackra vädret och den milda brisen.

Det är vackert där vid ån i grannstaden. Härlig färgkombination i den här planteringen.

Man blir hungrig av att vandra och åluften gör sitt till, så vi intog lunchen på sommarrestaurangen Wilhelm Å. Jag åt strömmingsflundror och sammetslen mos. God mat och toppenfin service med glad och pigg personal.

Eftersom jag varit så duktig och ätit fisk, så fick jag ta efterrätt, gammaldags vaniljglass med två såser, för jag kunde inte välja mellan tjinuski- (kola) och chokladsås.

Efter en god lunch gällde det att rusa på i våldsam fart till bilen. Lapplisorna i grannstaden är ökända för sin nit. Men, tack och lov, trots att vi var två minuter sena hade jag ingen lapp i fönsterrutan.

Vart vi sen körde är lite hysch-hysch! :)

Hem kom vi via stan och jag har nu fått mina terminalglas.
Och varför har jag inte skaffat mej sådana här förut. Nu ser jag superbra till datorn! Tjohoo...

Vad som hände senare igår kväll är en helt annan historia. Och den ska jag berätta imorgon om jag hinner.

Tack till Tarja för supertrevligt sällskap. Hoppas vi hinner göra en ny utflykt ännu i sommar.

2 kommentarer:

Tarja Ekholm sa...

Kiitos Sinulle Inge todella mukavasta päivästä! Otetaan pian uusiksi. Tuo Paperipilvi oli todellinen aarreaitta askartelijalle! Nyt odottelen innokkaan kaunista kesähattuani! Sitten alkavat ne aurinkoiset kesäpäivät ;)!

Inge sa...

Jo, nyt pitäisi vain lyötää se aika virkkamiseen! Meillä oli niin hauska että ihan unohdin käydä ompelukaupassa... no, otetaan uudestaan! :)