onsdag, september 11, 2019

Underbara, underbara karlar!

Nu har ni igen fått vänta i dagarna två på ett blogginlägg, tyvärr. Tiden har rusat på med sådan fart att jag själv har svårt att hänga med.
- Låt int mej sitta vid datorn hela kvällen igen, var det sista jag sa åt dubbelmorfar i morse då jag hastade iväg till jobbet i stan.
Och gissa var jag sitter nu? Nåjo, framför datorn förstås, var annars? Lite muttrade nog dubbelmorfar, men vad kunde han göra då jag skulle kolla e-post, arbetstider och kursplatser och... Håhåjaaa.

Underbara, underbara karlar!
Igår var dubbelmorfar iväg till Återvinningscentralen, alltså Uusiokeskus. Så när jag kom hem från jobbet igår kväll vid 20-snåret, väntade här en underbar överraskning. En helt otrolig överraskning egentligen med tanke på dubbelmorfar! Han brukar ju vanligtvis inte, men nu visste han precis vad en kvinna som undertecknad behöver!

Erika Knights stickbok för bebisar, alltså gullegryn (kullannuppu).

Och så den här helt fantastiska virkboken, Täcken och sjalar av finländska gurun Mary Olki.

En så här vacker duk är en prydnad för vilket bord, som helst. Undrar om jag någonsin skulle få den färdig om jag började? Hmmm...
Boken är från år 1973 och rena rama fyndet! Tänk att dubbelmorfar vet hur han ska glädja mej!

Två rundstickor ingick också i gårdagens fynd. Dem bjöd Janne på! 80 cm lång nr 4 och 70 cm lång nr 3½. Precis vad jag behöver!
Här hemma lagade äldsta sonen middag igår, så det var bara att sätta sig till bords då jag kom hem! Underbara, underbara karlar! Tack för att ni finns!

Idag bjöd dubbelmorfar på blodplättar, alltså vår form av snabbmat. Jag var vrålhungrig då jag kom hem från jobbet vid femtiden, så det var bra med snabbmat.

Småningom är det dags för kvällste, men först lite datorjobb ännu...

Inga kommentarer: