tisdag, september 03, 2019

För mycket på en gång

Nu har ni fått vara utan blogginlägg i två dagars tid, beklagar. Men det är lite mycket just nu, kanske till och med för mycket på en gång? Känns som om jag inte riktigt hinner med allt det roliga.

I söndags var jag i varje fall iväg på Textilhusets 25-års jubileum. Det var en stämningsfull fest och visst häpnade man över talkoandan och den omutliga tron på det man gjorde. Verkligt strongt gjort att bygga om två uthus till ett fungerande undervisningsutrymme.

I själva Textilhuset pågick en utställning över hantverk från gångna tider.
Här har tillverkats många olika dockor, bland annat Tilda-dockor.


Knyppling finns fortfarande på kursprogrammet. Jag tycker att det verkar vara svårt och ett evigt räknande, så jag är full av beundran inför alla dessa fina hantverk.

Lappteknik är en annan sak, som jag inte heller tror att jag skulle klara av.

För att nu inte tala om att brodera en så här stor och vacker väggbonad.

Korgflätning är nog ingenting för mej heller. Jag börjar på allvar tro att jag överhuvudtaget inte ska syssla med hantverk!

En så här fin gunghäst skulle jag absolut inte kunna laga, för att nu inte tala om den där läderväskan. Undrar om M skulle gilla gunghästen?

Och kära nån, snart är det jul!! Är jag förberedd? Nääe, jag har endast tomma förpackningar, som borde fyllas med någonting...

Igår var jag tillsammans med min kollega iväg på Må bra dag till Träskberga. Vi var ett av programnumren. Det var riktigt trevligt och människorna i Sibbo är härliga! Innan jag rattade hemåt var vi helt enkelt tvungna att göra ett studiebesök till N'Avetta! Vi hade hört så mycket om stället och dessutom ska vi dit till deras festsal i december, så det var ju helt nödvändigt att göra en liten utflykt innan hemfärden. I synnerhet med tanke på deras supergoda bullar för att inte tala om pajen med höna, paprika och auraost. Mums!

Idag har jag varit på ett annat café, nämligen stickcafé i stan. 
När jag talade i telefon med min hulda moder igår var jag lite förtvivlad:
- Hjääälp, jag ska till stickcafé i morgon, men har ingen lämplig stickning att ta med.
- Men du kan ju ta en sockstickning.
- Men jag har ju ingen...
- Snabbt sätter du upp en ny alldeles vanlig.
- Vanlig, men jag vill ju ha mönster och nånting intressant att sticka.
- Men då kan du ju inte sitta och prata.
- Jo, men jag vill, fast var ska jag hitta mönster?
- Du är tossig, suckade min mamma.
- Nu får jag fundera på det där hela natten, fortsatte jag att förtvivla.

Och njaaa, inte funderade jag nu sedan så mycket. Igår kväll hittade jag ett härligt spetsstickat sockmönster och riktigt nöjd kunde jag lägga mej och sova lugnt. Idag när jag skulle nappa det vackert lilafärgade garnnystanet från bordet upptäckte jag att det var fel!!!! Panik, panik, panik, snart skulle ju stickväninnan B dyka upp och ta mej med till stan. Hastigt grabbade jag tag i den gula väskan och tänkte att det må bära eller brista. I bottnen på väskan fanns bomullsgarnsrester från min disktrasestickning. Så det fick bli en ny disktrasa, trots att jag ju inte skulle...

- Nå, hur gick det med din sockstickning, frågade min hulda moder i telefon ikväll.
- Dåligt, mycket dåligt. Jag hade inget enfärgat nystan av 7-bröder, endast det där ljuslila Nallegarnet.
- Men du sku ha använt det, sa min mor mycket förnuftigt.
- Nää int går det när det stod 7 bröder i beskrivningen.
- Du är fnoskig, sa min mor. Och det måste jag väl tro på när hon säger det?
Själv tycker jag att det är konstigt att jag trots mitt stora garnlager precis aldrig har just det garn jag skulle behöva.

Det var härligt på stickcafé. 12 ivriga damer var på plats och fingervantar var dagens handarbete, så jag kunde ju ha tagit med mej min egen fingervantsstickning, men jag tänkte att det blir nog för invecklat att räkna ut fingrarna och försöka att det inte blir hål där emellan och ta ihop och sätta till och... Nääe, det vill jag göra i lugn och ro.

En dam hade fyllt jämna år i augusti, så hon bjöd på tårta. Det var verkligt snällt. Det borde kanske jag också ha gjort? Men...
Ajjo, så fick jag träffa stickväninnan V. Trevligt!


Så här fina saker har stickväninnan B fått färdiga i sommar. Hon är minsann duktig hon!

Dubbelmorfar låg hest kraxande nedbäddad i soffan då jag åkte iväg till stickcaféet idag.
- Men vart ska du fara?
- Till stan på stickcafé.
- Men du kan ju sticka här hemma och lägga din svala hand på min heta panna emellanåt.
- Nääe.
- Jo och så hämtar du varm svartvinbärssaft.
- Nej, nej, jag vill inte ha den där flunssan, så håll dig borta från mej.

Stackars honom. Han fick smittan av M i torsdags. Och nu har han en släng av man flu!
Han är nog rejält sjuk. Hans näsa rinner i ett och han låter som en trumpetande elefant då han snyter sig. Han är darrig och svag på benen, har sjuk hals och ingen matlust. Jag hoppas innerligt att hans bacillusker håller sig borta från mej. Jag har inte tid att vara sjuk! Så det så!

Inga kommentarer: