torsdag, februari 25, 2021

Ett väldigt brak

I morse var det tidig väckning. Vi skulle iväg till stan och det innan sporten började i TV! Alltså det där VM någonstans ute i Europa (?) där snön smälter bort fortare än kvickt och vallandet är knepigt värre om jag har förstått saken rätt.

I varje fall, så var jag i R-kiosken redan före klockan åtta och postade ett brev. Och jag var helt allena där. Innan jag gick in kom en dam ut och när jag kom ut gick följande dam in. Så vi höll minsann avstånden. Värre var det att slira omkring på trottoaren då sanden hade smultit in under isen. Jag vaggade fram som en pingvin.

Efter kiosken blev det en tur till biblioteket där jag lämnade in den underbara Sommarboken skriven av Tove Jansson. En helt ljuvlig klassiker, som jag varmt kan rekommendera. Jag hade glömt att Tove skrev så bra. Och nu kan jag nog förstå att hon blev irriterad på att förknippas mest med Mumintrollet. Hon hade ju så många fler strängar på sin lyra.

Hem via mataffären, där det doftade förföriskt gott av nybakat bröd och bullar, men inget ännu fanns till salu. Bra så, för dubbelmorfar tjatar hela tiden att vi inte ska äta sånt och följaktligen liksom inte heller köpa bullar.

Här hemma hade vi idag en liten gissningstävling. När kommer denna överhängande snömassa ner från taket?

Klockan 10.04 kom snön ner med ett väldigt brak. Tyvärr var dubbelmorfar närmast, för han gissade 10.05. Själv gissade jag på före klockan 10. Rätt länge hölls snön uppe. Men nu har det droppat och drippat hela dagen lång, så det känns som om våren är i antågande.

2 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Ha ha !! Här har vi ingen snö kvar på taken. Och gräsmattorna syns . Snösmältningen har gått med rasande fart. Inte undra på när det varit över 15 grader.
Tack för tipset om boken. Längtar efter en bok att försjunka i. Det blir alltför mycket teve och alla covidpressträffar. Man blir tokig på det.
ha det gott. Kram Eva

Inge sa...

Åååh, ingen snö! Ljuuvligt! Här är det ännu mycket snö kvar, men värmegrader är utlovade nu i en hel veckas tid.

Jo, det kan bli lite väl mycket TV, fast jag har just sett inget alls. Särskilt mycket har jag inte läst heller. Har liksom ingen ro. Men jag läste Karin Smirnoffs två första böcker i trilogin om Jana Kippo. Den första boken, Jag for ner till bror, tyckte jag om. Språket, enkelheten och pang rakt på var så uppfriskande. Den andra, Vi for upp med mor, hann på något sätt bli lite tjatig även om den också handlade om viktiga saker, men det blev liksom för mycket. Väntar nu med spänning på att få den tredje boken i min hand.
Ha det bra.
Kram
Inge