lördag, februari 13, 2021

Räkna nystan

Häromsistens då jag vaknade redan klockan fyra och hade svårt att somna om, så kom jag på den briljanta idén att börja räkna. Ni vet sådär som det finns många skämt om, där den sömnlöse räknar får. 

Så vad skulle jag då räkna? Får? Nää, för jobbigt. Tänk om de inte lyckas hoppa över stättan?
Böcker? Hmm... tveksamt, troligtvis skulle jag tappa bort mej bland alla olästa titlar och bli lite småstressad över alla böcker, som finns på min att-läsa-lista.

Heureka, jag hade det: Jag ska räkna nystan!
Så jag började helt tufft: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7... men hej vänta nu, räknar jag de gamla 7-bröder nystanen på 150 g eller de nya på enbart 100 g? Och hur många har jag av den nya vikten?


8, 9, 10... men så har jag ju också nystan på 50 g, hur många? Har jag jättestora nystan på 200 g? Hur stora nystan kan det liksom finnas...

Ajjo, jag skulle ju räkna, var blev jag nu igen? Kanske bäst att börja om från början: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7... men alla små nystan då? För visst har jag såna där ljuvligt mjuka mohairnystan på 25 g? Finns det förresten nystan på 75 g?


8, 9, 10... men vänta nu, vad ska jag göra med alla garnhärvor? Ska de räknas som nystan...
Var var jag nu igen? Oj, nej, nu måste jag börja om från början...

Jag fick ge upp och ta till Allers storkryss i stället. Och där, ja där stupade jag på en stickfråga i korsordet! Men det gjorde inte så mycket för jag somnade rätt snabbt medan jag grubblade och på morgonen visste jag vilka bokstäver, som skulle fyllas i.

Nu önskar jag er alla en riktigt skön lördag.




Inga kommentarer: