lördag, februari 27, 2021

Sitta utanför

 – Va ska du göra, frågade dubbelmorfar häromdagen då han fick syn på mej iklädd badrock och med en handduk i högsta hugg hastande till tvättrummet.
– Duscha förstås.
– Men varför det? Int ska du ju iväg nånstans.
– Nä, men jag vill vara ren och inte lukta surt.

Lite senare när jag klivit ur duschen och gick korridoren fram iförd badrock och handduksturban på huvudet dök äldsta sonen upp:
– Va ha du gjort?
– Duschat.
– Varför det? Ska du fara nånstans?
– Nä, int vad jag vet, men jag vill vara ren.

Håhåjaa, Spede må skoja om den kvinnliga logiken, men i det här fallet förstår jag nog inte den manliga. Ska man alltså gå omkring skitig bara på grund av alla covid-19 restriktioner? Och är det enbart då man ska iväg nånstans, som man får använda varmvattnet och duscha?
Jag vägrar missköta hygienen på grund av coronan, så det så. Sen får karlarna säga vad de vill. Man kan ju inte låta precis allting klappa ihop heller. Lite ordning och reda om jag får be.

Igår fick jag faktiskt följa med dubbelmorfar på en liten utflykt. Och även om jag fick sitta utanför, som vanligt, så var det ju bra att jag var rentvättad, inte sant? Tänk vad hemskt om jag skulle ha suttit där på framsätet i bilen bredvid honom och luktat illa! Vad skulle dubbelmorfar ha sagt då?

Tråkigt nog hade jag ju inte precis räknat med att behöva sitta utanför i 45 minuter. Och inte hade jag med mej något handarbete heller. Och efter det här var det ju raketfart hem tillbaka för det var det där med något världsmästerskap i TV:n. Håhåjaaa...

Önskar er alla en riktigt fin lördagskväll.


Inga kommentarer: