torsdag, september 30, 2021

Duktig också utomhus

Dubbelmorfar är inte enbart duktig i köket. Nej, han är också en hejare på blommor utomhus. Han har gröna fingrar och har skött om våra få planteringar med den äran. Jag tycker att det har varit riktigt skönt, för jag har inte behövt göra någonting alls på den fronten.

Det hela började med att han tidigt i våras köpte pelargoner och planterade dem i balkonglådorna nedanför fönstren. Jag var skeptisk. Skulle de där stackars blommorna överleva kölden? Tänk om det blev frost?
– Äsch, dom klarar sig nog. Dom har det varmt nära husväggen, sa dubbelmorfar. Och rätt hade han, för de har blommat rikligt hela sommaren och fortfarande kommer det nya knoppar. Dubbelmorfar säger att det beror på att han pratar med dem varje dag. Kanske det, men jag fick höra av en pelargonentusiast att pelargonerna har trivts ovanligt bra i år, för att det har regnat så lite. De vill nämligen inte få vatten på sina blad.

Från torget i stan köpte han den här präktiga hängbegonian i början av sommaren. Den har blommat helt fantastiskt hela sommaren och är fortfarande full av knoppar. Den har trivts bra i det gassande solskenet. Jag tycker mycket om den här färgen, som lyser upp hela gårdsplanen.

I månadsskiftet juli - augusti fick dubbelmorfar för sig att han skulle rädda de stackars slokande sommarblommorna från stora varuhuset i stan. Han köpte in blommorna för 50 cent/styck och pysslade om dem.
Nu har vi också en ampel vid dörren. Den här pratar jag med varje gång jag går ut eller in. Och jag gillar också den här färgen, som inte precis är den vanligaste.

Av de där slokande halvdöda exemplaren trollade dubbelmorfar fram fina blomsteruppsättningar.

Han kan minsann det här med blommor. En del av dem hamnade sedan i potatislandet på baksidan av huset. Visst är han snäll, som räddade blommorna?
Och ja, det är nog super att ha en så här händig karl!

Och nu är det dags för mej att förbereda lite inför i kväll och framförallt inför nästa vecka, för då startar jag upp tre nya kurser. Idag ska jag ännu hinna med två kurser, så nu får jag sätta lite fart under.

Ha en riktigt skön fortsättning på torsdagen.

 



Inga kommentarer: