lördag, september 04, 2021

Hemleveranser

I morse när jag vaknade var jag så utvilad att jag inte ens visste vad det var för dag. Det tog liksom en stund innan jag kunde orientera mej till verkligheten. Så skönt att ha en sovmorgon mellan verserna.

Igår och idag har det duggat tätt med leveranser till vårt hus. Det började igår med ett telefonsamtal på morgonen:
– Hej, det är S från posten är ni hemma?
– Jovisst, svarade jag glatt.
– Då kommer jag om 20 minuter.
– Välkommen!

Och så kom han och flickorna nästan tillika. Han hade ett tungt paket med sig från Fiksuruoka. Jag hade alltså fått för mej att jag i bästa rädda miljön-stil skulle hjälpa till att stoppa matsvinnet och beställt diverse matvaror. Paketet var tungt för det innehöll präktiga glasflaskor med smoothies. M tyckte att det var jätteroligt att packa upp det stora paketet. Tillsammans tog vi bort det viktigaste från kartongen.  Morbror D fick sen ta hand om resten och föra allt det till matkällaren, som skulle dit.

Tur för mej att M inte förstod sig på den här godsaken. Dubbelmorfar menar att det här inte har någonting alls med matsvinnet att göra. Kanske jag delvis måste ge honom rätt, men visst vore det synd att kasta hallonsnören! Dock har de här ett bäst före datum långt in på nästa år.

Igår när vi satt vid lunchbordet knackade det på dörren.
– Stig in, ropade jag med hög röst, för jag trodde att det var dubbelmorfar, som ville skoja med flickorna. En främmande röst hördes då dörren öppnades. Det var K, som kom direkt från Hirvensalmi, där han hade varit och plockat lingon. Han lämnade ett helt ämbar fullt med lingon här. Jag betalade dubbelt upp mot vad han begärde, för jag blev så glad. Dubbelmorfar är nämligen nu inne på sista lingonsyltsburken från förra årets kok.

Idag har jag haft herrbesök igen medan dubbelmorfar var i grannbyn. K hade fått så dåligt samvete, så han hämtade ett ämbar till fullt med lingon.
Nu har dubbelmorfar fullt upp i morgon med att rensa och koka. Undrar om jag borde köra iväg till stan efter socker idag eller får det bli morgondagens bekymmer?
Så tacksam för att jag inte behöver gå i skogen och kämpa med älgflugor och annat otyg. Så jag betalar gärna en slant för sådan här fin hemleverans.

Idag har jag njutit av eftermiddagste och det var riktigt gott.
Jag smakade på det här gröna teet, som jag fick i somras av minstingen.

Kanske dags att nu sälla sig till dubbelmorfars sällskap. Jag kan ju sitta och virka medan han glor på finnkampen i TV.

Önskar er alla en riktigt skön lördagskväll.



Inga kommentarer: