måndag, september 06, 2021

Duktiga, duktiga dubbelmorfar

I natt har det sagt plopp med ett metalliskt ljud i köket. Det är dubbelmorfar, som har varit framme. Mitt i natten tog han hand om hemleveransen, det vill säga, det ena lingonämbaret. Han kokade alltså lingonsylt.

Och så här såg det ut i morse då jag steg upp. Duktiga, duktiga dubbelmorfar! Jag är lättad att jag slapp både sottet och klottet.

Igår kväll ringde M till mej. Hon hade ett mycket viktigt ärende: Hon behöver yllesockor! Oj, tänk så slarvig stickande mormor det stackars barnbarnet har. Mormor borde ha stickat sockor hela sommaren istället för barbiekläder.

Nu duger det förstås inte med vilka sockor, som helst. Nej, det skall vara pink och lila och med en enhörning på. Oj, oj, oj, nu blir det nog lite tänka på för mormor. Mönsterstickning och har jag ens de där färgerna? Eller måste jag köpa nytt garn?

M beställde samtidigt också sockor åt lillasyster. De skulle få vara gul och blå. Modern sa dock att lillasyster har sockor så hon klarar sig. Ikväll har jag bråttom hem från jobbet för jag måste ju lägga upp en ny sockstickning. Spännande!


Inga kommentarer: