lördag, juni 18, 2022

Torgdag

Huu, vad det är mörkt, så mörkt att jag är tvungen att ha på lampan. Molnen hänger lågt och tungt därute och det regnar med lite uppehåll mellan verserna. 

Bisin min har slocknat på soffan. Han har på tv:n och har försökt se på Jukola orienteringen, men det har tagit på att stiga upp i ottan och köra iväg söderut till Pellinge. 

Där på sommartorget har jag tillbringat min förmiddag. Rätt lite människor i farten, kanske just på grund av regnmolnen. Men det började inte regna förrän vid halvtolvtiden.

Vi hade till all tur en boda att sitta i. Vi kan ju inte utsätta datorerna och smarttelefonerna för vatten! Här sitter min kollega i skydd för regn och blåst. Själv var jag sommarklädd och hade tyvärr inte ens en tröja med mej! Hemskt nog, så äger jag inte ens en hemstickad tröja! Är inte det snudd på katastrof?

Mitt på torget står den här blomsteruppsättningen och en påminnelse om att hålla avstånden. Endast en människa såg jag bära ansiktsskydd idag. Däremot var det många som kramades, för att det var så härligt att ses igen efter lång isolation.

Själv fick jag syn på en liljendalbo och tre lovisabor. Och allihopa hälsade jag på och pratade med. Kul med ortsbor på "fel ställe". 

Det är riktigt bra att jag inte behöver jobba på sommartorget längre, för då skulle jag nog bli utfattig. Jag köpte nypotatis, dill, en bit lax, för det fanns ingen sik eftersom nordanvinden har legat på. Jag köpte jättegoda speltsemlor (frallor i väst) och surbröd av Gunnel Englund.

Jag köpte också nybakta kanelbullar av henne.

Och jag köpte en bit bondost. Ja, ni ser, jag skulle nog gå i konkurs om jag varje lördag skulle jobba på sommartorget. Ikväll ska vi smaka på den här osten till kvällsteet. Ska bli gott tillsammans med det nybakta brödet.
Förresten, lägger ni ättika i er bondost?

På förhand hade vi avtalat att vi skulle stanna kvar där på Pellinge och som avslutning äta någonting på Benitas Café. Men det var fullt där och vädret ruggigt, så vi visste nu inte riktigt. Då kom bisin min på den briljanta idén att vi kunde stanna i Bosgård på hemvägen. Eftersom min kollega aldrig besökt stället blev det ju lite extra trevligt med en ny upplevelse för henne.

Alla tre valde vi lövbiff. Och den var riktigt, riktigt god. Klyftpotatisarna var just såna som jag tycker om; knapriga på utsidan och ljuvligt mosiga inuti. Grönsaksröran var fräsch och god och såsen perfekt. Till måltidsdryck valde jag Bosgård Ale från Kråkö Bryggeri. Passade fint till biffen.

På Bosgård finns allt möjligt spännande. På grund av det lätta sommarregnet höll vi oss den här gången enbart inomhus. Så här ser en fönsternisch ut. Dekorerad med många fina saker.
Idag firas naturbetesdagen, så det var ju riktigt bra att vi besökte just Bosgård, inte sant?

Nu har jag väl gjort tillräckligt reklam för västra grannstadens byar, eller hur? Men alltså, det finns så mycket här i närheten, som är värt ett semesterbesök.

Bra saker idag:
  • Vaknade i ottan före väckarklockan. Och det är ljuvlig fågelsång ute den tiden på dygnet.

  • Bisin min följde än en gång snällt med som chaufför och hjälpkarl. Han hotar att sluta med skjutsandet på gumman. Hur ska jag då klara mej? Idag hade vi med oss två karmstolar av trä, en liten pall, rollupen, kassar med diverse innehåll, bland annat dator, kamera, karameller, papper, pennor. De kassarna var faktiskt tyngre vid hemfärden på grund av alla mina inköp.

  • Sista arbetsdagen före sommarlovet är nu över!

  • Har lämnat in reseräkningen till institutet i väst. Skönt att ha det undan. Nu är det lugnt på datafronten ett tag...

Igår hade jag flyt med virkningen och är nu på varv 53. Det gick liksom mycket bättre då jag var ensam hemma! Inga eländiga rivningar. Nu är det bara 39 varv kvar på kjoldelen. Det tar sig.

Nu måste jag få på tvättmaskinen, för alla mina tre "finskjortor" är smutsiga. Idag lyckades jag förstås få sås på min rena skjorta. Det är riskabelt att äta ute!

Önskar er en riktigt skön lördagskväll, vad ni än väljer att göra.

Inga kommentarer: