tisdag, juni 28, 2022

Fick nog

– Va gör du, frågade bisin min där han låg och "drog sig" (ja, han säger liksom så: "Jag ska bara dra mej en liten stund") i soffan i morse.
– Jag sätter mej här i fåtöljen och virkar, svarade jag och han vände ryggen till och slöt ögonen.

Länge satt jag inte där i fåtöljen innan jag fick nog. Det blev liksom svettigt redan den tiden på morgonen. Jag tog min virkprojektväska och lommade iväg upp till matbordet. Här behövdes en svalkande lösning, för att jag skulle orka virka med god fart, så jag gick till sovrummet och tog den "stora fläkten".

– Du kan int ta den där, den e full i damm, hojtade bisin min förskräckt.
– Hmm, joo, men det blåser väl bort, svarade jag hoppfullt efter att snabbt ha putsat bort det mest synliga dammet.

Sedan vet ni, åååh sedan, var det riktigt skönt och gick hur bra som helst att virka! Förra sommaren satt jag ju också vid matbordet och virkade medan fläkten gick! Det är nog nästan det enda man orkar med just nu, eller hur?

Igår hade vi dock perfekt arbetsfördelning här i huset, då bisin min lagade mat och jag tog hand om disken. Det är lite knepigt med matintaget, för egentligen vill man inte göra så mycket annat än dricka. Matlusten är liksom på noll. Bra då att bisin min tar sitt ansvar, för vårt välbefinnande, eller hur?

Nu hoppas jag verkligen att alla de som klagade på att det var kallt i maj, njuter för allt vad de är värda. Själv skulle jag helst vara någonstans vid vattnet och känna ljumma svalkande vindar. Men här sitter jag på landbacken. Tack och lov för fläkten!

Bra saker idag:
  • Mitt på dagen knackade det på vår dörr och där stod vår yngsta son.

  • Fick åka med honom in till stan och han bjöd på lunch, broilerbiffar (broiler = kyckling), ris och ett innehållsrikt salladsbord. Mums! Efterrätten orkade vi tyvärr inte med.

  • Hann på nolltid handla det absolut nödvändigaste från tre olika ställen! En bra prestation!

  • Hittade vida svala byxor i stora varuhuset, som jag roffade åt mej. De får duga till lördagens festligheter.

  • Vågade mej till stan iklädd mina stora vida "clownbyxor", som är så svala och sköna!

  • Vågade också vara barfota i sandalerna utan att ha målade tånaglar! Yngsta sonen tycker att vi kvinnor gör livet onödigt komplicerat just med allt i utseendeväg, som inte har minsta betydelse när det kommer till kritan. Han har förstås alldeles rätt.

  • Orkade trampa lite på 5 000 steg framför fläkten idag! Huhu! Tror dock inte att det är hälsosamt, för mina stackars fötter gillade det inte alls. 

  • Bisin min hämtade nyss in en liten jordgubbe åt mej, från våra egna plantor. Mums! Tur att han hann rädda bäret undan de tjuvaktiga fåglarna. Inte alls bra att de också gillar de röda godsakerna.

Kolla, kolla, så här långt kom jag på dopklänningen igår! Kjoldelen är färdig och likaså hålvarvet överst. Tjohoo! Nu är jag äntligen på bättre sidan. Bisin mins lillasyster började bli orolig igår och undrade om jag har nån reservplan.
Jag skulle ha fortsatt virka igår, men insåg att när jag trodde att framstycket skulle ha 71 varv, så var det dags att lägga sig och sova på saken. I morse såg jag ju klart och tydligt att det handlade om 71 maskor på framstycket och inget annat!

Ha det riktigt bra och kom ihåg att dricka och se till att saltbalansen är i skick!


Inga kommentarer: