fredag, juni 17, 2022

Uppgraderad och optimerad

Sent på kvällen för en vecka sedan, insåg jag att jag hade glömt att uppgradera bisin mins dator. Jag var så koncentrerad på att få alla paket åt M färdiga att jag inte hade ägnat utrustningen, som skulle med till sommartorget minsta lilla tanke. Det blev lite väl sent för en vecka sedan, så jag lämnade datorn på hela natten (OBS! Så ska man INTE göra när man installerar ett nytt operativsystem!) och stupade i säng. Genast på lördagsmorgonen när jag stigit upp kollade jag förstås att allting var okej. Till min stora lättnad var det så. Jag behövde starta om datorn några gånger för att installationen skulle fortsätta. Förstås startade jag om den ännu en extra gång för att säkerställa att tekniken verkligen fungerade.

Så nu har alltså bisin min Windows 11 i sin bärbara dator, som han köpte åt sig då han blev pensionär. Han planerade börja sortera sina foton på den, men han har inte haft tid. Så jag har använt datorn istället. Fräckt, inte sant?

Idag drog jag igen fram datorn, för att ladda den inför morgondagens sommartorg. Och medan den laddade, så passade jag på att optimera Windows 11, så att det blir så som jag vill ha det. Nä, tyvärr, jag frågade inte hur bisin min vill ha det! Jag plockade bort allt onödigt, som jag inte kommer att använda, till exempel Xbox, Spotify osv. Sen trimmade jag lite lagringen med mera. Nu är datorn fix och färdig för nya äventyr. Den är både uppgraderad, optimerad och uppdaterad.

Bra saker idag:

  • Sovmorgon och jag vaknade redan före halvåtta!

  • Blev färdig med alla jobbsaker före klockan 12. Tjohooo!

  • Yngsta sonen kom med hämtmat, butterchicken, ris, sallad, raita och varmt naanbröd. Mums!
    Och nej, inga fler matfoton idag.
    Tack för omtanken.

  • Just nu är jag ensam hemma. Skönt, för nu ska det väl gå att koncentrera sig på virkningen? Katterna kommer förstås att springa ut och in och kräva dörröppnande.

Ha en riktigt bra fortsättning på fredagen och njut av kvällen!

Inga kommentarer: