torsdag, juli 18, 2013

Ännu en vit disktrasa

I tisdags kom jag ju äntligen åt att uppdatera mitt garnlager. Lite rädd blev jag allt. Tänk om det är så som yngsta sonen säger:
- Du kommer aldrig att hinna sticka upp allt ditt garn innan du dör.
Huuu! Kan det vara så? Jag hade (har) ju ändå mindre garn än jag trodde. Och inte riktigt så mycket garn i de kvaliteter jag trodde. Där ser man, det är bra att klappa om sitt garn då och då och uppdatera lagret.
Jag blev också jätteinspirerad och skulle vilja pröva minst fem grejer nu på en gång. Men jag har stålsatt mig. Jag ska ta en UFO mellan verserna. Kan ju inte ha halva projekt liggandes överallt.


Men allra först ville jag bli av med det naturvita Bambu-garnet, så det blev en disktrasa till igår. Kan man tänka sig! :) Och samma grundmönster från Novitas sommartidning. För er som har den kan jag ju tillägga att jag lämnade helt sonika bort kantmaskorna. Så det ser nu inte riktigt ut som på bilden i tidningen. Jag tycker förstås att min variant är snyggare! :)
Åtminstone är den enklare för nu behövde jag endast räkna till tre räta och tre aviga.
Det här mönstret är samma som i den spräckliga. Här i den enfärgade varianten framträder mönstret tydligare.
Modell: Disktrasa modell 13 från Novitas sommartidning.
Det tredje mönstret.
Garn: Bambu från Novita
Åtgång: 18 g
Stickor: Nr 3
 
Skuld till sparbössan: 4,50 €
Och avigsidan ser ut så här. Likadan eller hur? Endast "ränderna" som går åt annat håll. Och om ni undrar varför den här disktrasan är 2,50 € dyrare, så beror det enbart på att nu tog nystanet slut!

Ja, och sedan då, vad gör man en regnig torsdag i juli på sin semester? Jo, jag bakade lite semlor (frallor). Handarbete även det!

 

4 kommentarer:

Mikaela sa...

Nu ska du ta och läsa mitt senaste blogginlägg :) Där står varför du ska komma på sticklägret i september ;) Bara hör av dig om du funderar över nåt!

Inge sa...

ÅÅÅÅÅH! Du milde! VisaLisa och... jag blir alldeles knäsvag. Jag måste ju, jag bara måste...
Undrar om far i huset har lust att sponsra mig. Han får ju ett lugnt veckoslut då i september! :)

Mikaela sa...

Ja du, den här helgen går inte av för hackor ;) Om du vill veta mera om helgen eller kursen så kan du skicka meddelande via facebook, antingen via Garnstugans sida eller privat :)

Inge sa...

Tack! Ska göra det med det snaraste!