torsdag, juli 25, 2013

Västerut

- Va, när hann du med det där, frågade svägerskan igår i Robin Hood i Mäntsälä, där vi stannade på vår väg västerut.
Nå, som jag konstaterat förut. Jag är snabb och bestämd framför garnhyllan, i synnerhet som jag ju inte skall köpa garn överhuvudtaget.
Far i huset suckade när han såg vad jag lyckades smuggla ner i köpkorgen. Men det var ju så förmånligt att jag var bara tvungen.

Glittriga Säde för 2 €/nystan. Tog för säkerhets skull hela sex stycken, trots att projektet jag behöver garnet för kräver fem nystan. Tyckte mig minnas att jag läst någonstans i nån Novita-tidning eller på deras hemsida att Säde-garnet är ett så kallat säsongsgarn. Om det alltså ska försvinna är det nog bäst att reservera ett nystan extra för säkerhets skull.
Som ni ser har jag varit mycket förståndig och satsat på svart. Om det skulle ha funnits rosa nystan kvar skulle ju nog den färgen varit mitt första val.


Dom här Teddy-nystanen var alldeles ensamma och övergivna i sin hylla. Kunde ju inte lämna kvar dem. 3 €/100 g. Rena rama fyndet alltså.

Tips till er som råkar ha vägarna förbi eller i närheten av Robin Hood i Mäntsälä: Fanns många andra garnsorter rejält nedsatta. Lönar sig alltså att fynda. Jag var dock mycket förståndig och avhöll mig från total garngalenskap.


Från Mäntsälä fortsatte vi tre västerut, via matpaus i Ekenäs, till kvällstorget i Hangö. Om ni aldrig har varit där så ska ni nog göra ett besök. Kvällstorget är öppet på onsdagar under sommaren från klockan 16 och samlar massor av både besökare och försäljare i hamnen. Här kan du fynda allt från antikviteter till fisk och grönsaker. Här finns böcker, serietidningar, lp:n, hantverk, skor, väskor, märkeskläder, marknadsbröd, fisk, grönsaker, godis, kort, ostar både italienska och holländska osv, osv.
Svägerskan ville se på precis allt så vi vandrade omkring och stannade vid vartenda försäljningsställe. Själv fick jag det jag var ute efter, nånting som ska bli en namnsdagspresent nästa vecka så det är lite hysch-pysch. Lite besviken blev jag över utbudet av svenska böcker. Hittade endast två deckare åt mig. Suck!
Skulle jättegärna ha velat kolla utbudet i den holländska ostvagnen, men det var inte far i huset det minsta intresserad av. Nervös blev han också då jag stannade vid en alpackaodlares överfulla bord. Så fort mina fingrar sträcktes mot alpackagarnet började far i huset gnälla om att vi måste iväg. Suck igen! Fast jag ska ju inte ha garn så...
Svägerksan var i alla fall nöjd med sina fem fina tomater från Bjärnå och en ny fin tygväska för tio euro.


Det var sol ett varv igår kväll innan molnen igen skockade sig över Hangö.

Ser ni den lilla sightseeingbåten som tuffar ut ur hamnen. Den hade jag gärna velat åka med. Tyvärr hann den avgå innan vi hann fram till kajen. Måste göra en Hangöresa nästa sommar igen.

En skog av master.

Det är något visst med båtar och havet, i synnerhet för en landkrabba.

Klockan 11.30 startade vi igår och hemma var vi klockan 23. En trevlig dag med perfekt väder att köra i = molnigt. Hann träffa både min farbror och nästäldsta sonen med sambo samt hennes mor och syster. Skönt med lite omväxling i vardagslunken. Nu fattas bara inspiration att sticka eller virka lite. För att nu inte tala om att städa...


Inga kommentarer: