torsdag, juli 04, 2013

Ivy Towers Dishcloth

I söndags fick jag också färdig en pytteliten disktrasa.
Igår kunde jag i Online Stickcafé på Facebook följa med en diskussion om huruvida disktrasorna ska stickas i lin, bomull eller bambu. Håhåjaaa. Ja, och så var det diskussion om hur ofta trasorna skall bytas och tvättas och i vilket gradtal. Förstås kom diskussionen in på vad som är ekologiskt hållbart eller försvarbart. Blev så till mig att jag inte alls vet om jag vågar sticka flera disktrasor efter det här. :)

Men så idag ringde min svägerska, som fick en disktrasa i gåva i påskas. Hon var helt förtvivlad. Det hade kommit saft på trasan. Jag lugnade henne med att trasan går att tvätta i maskin i 60 grader. Och det är det kravet jag egentligen haft på garnet till mina trasor: Att de ska gå att tvätta i 60 grader. Svägerskan är mycket förtjust i sin trasa och kunde tänka sig att börja sticka sådana själv. Jag uppmuntrade henne att testa olika sticktekniker och på det sättet både lära sig nytt och sticka trasor. Ska bli spännande att se hur det blir.


Modell: Ivy Towers Dischcloth från 2013 Knitting Calendar
Garn: Bambu från Novita
Åtgång: 16 g
Stickor: Nr 3

Skuld till spargrisen: 2 €

På något sätt tycker jag att avigsidan är vackrare på den här trasan. Om ni undrar varför kanten fladdrar så beror det på mitt försök att spänna ut trasan = blocka.
Mönstret är enkelt, räta och aviga maskor om vartannat. I mönstret stod det faktiskt att nivån är för nybörjare och då passar det ju mig perfekt! :)



Inga kommentarer: