tisdag, juli 16, 2013

Naturvit disktrasa

Äntligen! Igår kunde jag fira semester så som jag längtat efter i flera veckor redan. Jag satt ute nästan hela dagen och stickade, stickade, stickade. Endast ett avbrott mitt på dagen då svägerskan kom på besök.
Men inte är det lätt inte. En knapp halvtimme hann gå innan far i huset kom ut och påpekade att det finns brännässlor att rensa, vinbären håller på att mogna och borde plockas, det borde krattas, rensas, osv, osv.
Är det inte konstigt? Jag hade ju meddelat klart och tydligt att jag hade en semesterdag igår = jag gör bara det jag vill. Nå ja, lite nödvändigheter klarade jag av på morgonen i form av tvätt och disk. Middagen stod sedan äldsta sonen för.


Tänk att det kan irritera far i huset att jag helt lugnt sitter utomhus och stickar. Jag stör ingen och gör inte en fluga för när. När jag blev lite sugen gick jag till vinbärsbusken och försåg mig och vattnet i flaskan släckte törsten. Solen lyste och det kom en vindpust då och då. Perfekt alltså. Och jag hann sticka två disktrasor samt börja på en tredje. Ja, ja, jag är fast i disktraseträsket. Jag fick också far i husets lillasyster att fastna där. Och det enbart för att hon fick den lilla gula trasan till födelsedagen. Nu stickar hon också trasor på löpande band. Våra släktingar kommer säkert att uppskatta alla traspresenter, eller vad tror ni?


Idag har far i huset flytt fältet så nu kan jag äntligen, äntligen ta itu med att uppdatera garnlagret så jag får nån ordning på alla nyinförskaffade nystan. Spännande.

Igår fick jag alltså "Tallinn-trasan" färdig.
Modell: Disktrasa modell 13 från Novitas sommartidning.
Ett annat mönster än det förra. Finns tre olika.
Garn: Bambu från Novita
Åtgång: 20 g
Stickor: Nr 3
 
Skuld till sparbössan: 2 €
 
 Och som vanligt tycker jag ju att baksidan är snyggare. :)

Inga kommentarer: