måndag, juni 08, 2015

Öppna trädgårdar

Igår var jag så äntligen iväg på en liten trädgårdsrunda i stan. Det var tredje söndagen i rad i år som 17 trädgårdar höll öppet och visade hur fint det kan vara om man inte som vi enbart har maskrosodling. Det är nu nionde året som det här evenemanget arrangeras och jag har under åren som gått besökt många av de öppna trädgårdarna. Igår nöjde jag mig med att besöka endast två. Söndagen den 28.6 blir det en ny chans ifall jag känner mej upplagd för att insupa nya idéer som jag inte ändå förverkligar eftersom far i huset inte kan bestämma sig för vare sig det ena eller det andra. Men jag vet nu efter att igår ha lyssnat på Gunnel Carlsons härliga föreläsning, Min gröna passion, att jag visst ska ha buskar som skydd för andra växter; syrener, midsommarrosor och ja vad mera? Kanske jag ska börja gräva på allvar i höst? Tror ni far i huset då har bestämt sig för att inte gräva upp nåt mera? 

Det bästa med Carlsons föreläsning var nog att hon förde fram att det inte är så noga i trädgården. Den får se ut hur som helst, huvudsaken är att växterna trivs och man själv njuter. Och så tycker hon om att ha det lite vildvuxet och hon tycker inte om gräsmattor. Låter inte det perfekt? Ja, och så stortrivdes hon i Lovisa.

Allium och tulpaner i en härlig färgprakt i Villa Aaltonen.

Klematis är fin, en sådan här skulle jag gärna vilja ha. Men far i huset säger att man inte ska ha nånting mot väggarna. För några år sedan var jag faktiskt och lyssnade på en föreläsning om klematis. Dessvärre är det mesta nu bortglömt. Den här är fotad i Villa Ilenna, liksom fotona nedan.


Det här är ett spännande träd. Undrar vad det heter? Skulle det kanske vara nånting för mej?


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Inge, härligt att fa läsa om intressanta vackra öppna trädgardar, att fa läsa om DEJ,
titta pa dina foton. Tack för dina informationer. Troligen kan jag vara med 28.06.15.
Det skulle vara fint!
Kära hälsningar till er alla härifran Tyskland.
Edevej

Anonym sa...

Hej Inge, härligt att få läsa om intressanta vackra öppna trädgårdar, att få läsa om DEJ,titta på dina foton. Tack för dina informationer. Troligen kan jag vara med 28.06.15.
Det skulle vara fint!
Kära hälsningar till er alla härifrån Tyskland.
Edevej

Inge sa...

Hoppas att du kan vara med den 28.6. Det är så skönt och vackert att vandra i trädgårdarna. Välkommen till Lovisa!